Waterman Onions groeit verder dankzij nieuwe schuur

EMMELOORD • Ma 16 oktober 2017 | 13:57 • Maandag 16 oktober 2017 | 13:57
Waterman Onions in Emmeloord is uitgebreid. Aan de Hannie Schaftweg is in september een bewaarschuur bijgebouwd van bijna twee voetbalvelden groot. Daarmee kan het bedrijf de gestage groei van de afgelopen jaren opvangen.

Waterman Onions is een familiebedrijf dat in de jaren vijftig in Zeeland begon met het kleinschalig verwerken en verpakken van aardappelen, uien en wortelen. Twintig jaar geleden verhuisde het bedrijf van Zeeland naar de Noordoostpolder, vooral vanwege de vruchtbare bodem. In totaal verwerkt het bedrijf jaarlijks zo'n 120.000 ton uien en verscheept die naar 70 landen in onder meer Azië, Afrika en Zuid-Amerika. 

Sindsdien is het bedrijf volgens directeur Erik Waterman jaarlijks met zo'n 10 tot 20 procent gegroeid. Het werd te krap, vandaar dat nieuwbouw nodig was. In de schuur worden uien opgeslagen voordat ze naar het buitenland geëxporteerd worden.  

Flevokust
Waterman is ook blij met de komst van containerhaven Flevokust. De afstand die de vrachtwagen met uien moet afleggen naar de overslaghaven in Lelystad is een stuk korter. Dat is milieuvriendelijker en ook goedkoper voor het bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • Henk

    Vr 20 oktober 2017 Vrijdag 20 oktober 2017

  Ik vind dat ze het goed doen

  reageer
 • Albert

    Wo 18 oktober 2017 Woensdag 18 oktober 2017

  Wat een bij jaloezie weer, diverse afnemers/ sorteerders zijn afgelopen jaren failliet gegaan omdat ze hun zaakjes niet op orde hadden. Daar zijn heel veel telers de dupe van geworden omdat ze wel hun uien hadden afgeleverd maar geen enkele cent van de curators hebben ontvangen. De grote sorteerders als Waterman, van Lire en Wissekerke investeren ook in slechte jaren, stilstand is achteruitgang!

  reageer
 • Polderui

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Dit is een ondernemer pur sang, Chapeau wat ze bereikt hebben. Aan de uienprijzen heeft het niet gelegen die wij als uientelers hebben kunnen krijgen afgelopen jaren, mits je natuurlijk op tijd ja kan zeggen!!

  reageer
 • Boer3

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  We moeten dit soort bedrijven koesteren in Flevoland. Ze steken immers hun nek uit waar andere alleen maar pessimistisch zijn of alreeds failliet!!

  reageer
 • Polderboer

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Ik lees dat ze vanwege de vruchtbare bodem naar de Noordoostpolder zijn gekomen?? Waarom zie ik de vrachtauto’s dan vaak de Noordoostpolder uitrijden richting Groningen, Drenthe en Friesland? Ik lees hierboven dat iemand het heeft over goedkoop inkopen. Daar is niks mis mee en ligt aan de verkoper zelf. Het is anders als je veel uien aangeboden krijgt om weg te draaien, omdat andere agrarische firma’s hier belang bij hebben. Opbrengst minus kosten en ze zouden wel gek zijn als ze dat niet met beide handen aan zouden pakken. Weinig of geen risico!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boer2

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Ze maken zich niet populairder onder de boeren de laatste jaren. De inkoper kan heel goed rekenen, vooral de kant op van zijn baas. Zo zal deze nieuwe opslag er ook weer voor zorgen dat ze minder afhankelijk zijn van de boer en meer zelf in de hand hebben. Goedkoop inkopen op het moment dat de beurs laag staat en voorraden aanleggen voor het moment dat ze duurder worden. Zo raakt de charme er wel een beetje af.

  reageer
 • Boer

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Toch raar , waterman zegt tegen de boeren altijd dat ze niks kunnen verdienen aan de uien maar wel elk jaar een paar miljoen investeren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert