Waterman Onions groeit verder dankzij nieuwe schuur

EMMELOORD • Ma 16 oktober 2017 | 13:57 • Maandag 16 oktober 2017 | 13:57
Waterman Onions in Emmeloord is uitgebreid. Aan de Hannie Schaftweg is in september een bewaarschuur bijgebouwd van bijna twee voetbalvelden groot. Daarmee kan het bedrijf de gestage groei van de afgelopen jaren opvangen.

Waterman Onions is een familiebedrijf dat in de jaren vijftig in Zeeland begon met het kleinschalig verwerken en verpakken van aardappelen, uien en wortelen. Twintig jaar geleden verhuisde het bedrijf van Zeeland naar de Noordoostpolder, vooral vanwege de vruchtbare bodem. In totaal verwerkt het bedrijf jaarlijks zo'n 120.000 ton uien en verscheept die naar 70 landen in onder meer Azië, Afrika en Zuid-Amerika. 

Sindsdien is het bedrijf volgens directeur Erik Waterman jaarlijks met zo'n 10 tot 20 procent gegroeid. Het werd te krap, vandaar dat nieuwbouw nodig was. In de schuur worden uien opgeslagen voordat ze naar het buitenland geëxporteerd worden.  

Flevokust
Waterman is ook blij met de komst van containerhaven Flevokust. De afstand die de vrachtwagen met uien moet afleggen naar de overslaghaven in Lelystad is een stuk korter. Dat is milieuvriendelijker en ook goedkoper voor het bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel