Rapport: grote fouten bij aanleg golfbaan

EMMELOORD • Ma 23 oktober 2017 | 18:57 • Maandag 23 oktober 2017 | 18:57
Er zijn in 2008 grote fouten gemaakt bij de aanleg van de golfbaan bij Emmeloord. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat in opdracht van de gemeente Noordoostpolder is gemaakt. Zo wordt onder meer het water niet goed afgevoerd, waardoor de baan op sommige plekken een grote blubberbende is. "Op sommige plaatsen staat het water tot bijna de top van het gras. Als je daarin loopt zak je helemaal in de modder weg", zegt een bezoeker van de baan.

Politiek
De SP maakt zich boos over het feit dat verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma het bewuste onderzoeksrapport niet meteen naar de gemeenteraadsfracties heeft gestuurd. Dat gebeurde pas nadat er nadrukkelijk om het rapport werd gevraagd. "Dit is de zoveelste keer dat we niet alle relevante stukken krijgen", klaagt SP-fractieleider Tjitske Hoekstra. "Het moet toch niet zo zijn dat we bij elke zaak als een Sherlock Holmes alle relevante stukken moeten opsporen."

'Ernstige fouten'
Over de kwestie rond de golfbaan heeft ze geen goed woord over: "Er is onder toezicht van de gemeente gewerkt, dus die is verantwoordelijk. Ondanks dat er voldoende signalen waren dat het niet goed ging, is men toch gewoon doorgegaan met bouwen. Dit zijn zeer ernstig verwijtbare fouten en de gemeente komt nu opeens met een lijk uit de kast."

De totale kosten voor renovatie bedragen 421.000 euro. Op 6 november besluit de gemeenteraad of die renovatie doorgaat.

Verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma wil niet reageren op de kritiek van de SP. Op 6 november wordt het voorstel en het onderzoeksrapport besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel