Twee winnaars bij prijsvraag Who Cares

ALMERE • Do 26 oktober 2017 | 16:02 • Donderdag 26 oktober 2017 | 16:02
De projecten 'Expeditie Almere Haven' en 'BloemkoolBurenBond en Hedenhaagse Hofjes' zijn de Almeerse winnaars geworden van de prijsvraag Who Cares. Dat is vanmiddag bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

De prijsvraag is bedoeld om oudere wijken levensloopbestendig en vitaal te maken, zodat ouderen er zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en jongeren de wijk leuk vinden. Almere had zich aangemeld met Haven, omdat dit het oudste stadsdeel is.

Uit Haven waren er vijf projecten overgebleven. Daaruit heeft de jury er nu twee gekozen, waarbij de hoop is dat de twee winnaars gaan samenwerken.

'Expeditie Almere Haven' is een idee van buurtcoöperatie 'de Smederij'. Die wil bewoners tot elkaar brengen om van Haven de eerste 'samenredzame' wijk te maken, waarin een centrale rol is weggelegd voor woonzorgcentrum De Overloop.

Het project 'BloemkoolBurenBond en Hedendaagse Hofjes' gaat uit van het versterken en vernieuwen van de hofjes, waarin bewoners elkaar helpen. 

De projecten zijn concepten, dus het is nog niet zeker dat ze precies zo worden gerealiseerd als de plannenmakers hebben bedacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel