Uitdaging vindt meer dan 100 matches

LELYSTAD • Zo 29 oktober 2017 | 17:11 • Zondag 29 oktober 2017 | 17:11
De Lelystadse Uitdaging heeft sinds haar oprichting vorig jaar meer dan honderd matches gemaakt. Het platform brengt ondernemers die iets willen doen voor de samenleving in contact met maatschappelijke organisaties.

Zo doneerde bouwbedrijf BAM kantoormeubilair aan de telefonische hulpdienst Sensoor, die binnenkort een vestiging opent in Lelystad. Ready for Living heeft een keuken aan deze stichting gegeven.

Oranjefonds
Een jaar geleden werd de Lelystadse Uitdaging opgericht met steun van de gemeente en de Rabobank. Het platform komt voort uit de Nederlandse Uitdaging. In het hele land zijn er nu 65 plaatselijke uitdagingen. 

De Lelystadse Uitdaging heeft een opstartsubsidie gekregen van het Orjanjefonds. Na drie jaar moet het bedrijfsleven het platform financieren. Simone Veldt van de Lelystadse Uitdaging verwacht dat dit goed gaat komen. Er zijn inmiddels enkele sponsoren: ASF Fischer, Heynen Systems en de VN Apotheek.

Almere en Dronten
Tot nu toe is Lelystad de enige gemeente in Flevoland waar een Uitdaging is. Maar daar zal het niet bij blijven, in Almere is er één in oprichting en ook in Dronten wordt daaraan gewerkt. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel