Partijen willen snelle aanpak onveilige situatie station

ALMERE
De VVD en de PVV in Almere willen dat de situatie rond het station Almere Centrum op korte termijn wordt aangepakt. Het is voor de partijen onaanvaardbaar dat mensen zich in en rond het station onveilig voelen. De partijen hebben direct na berichtgeving van Omroep Flevoland over de ernstige overlast bij het station schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Drugsdealers, vechtpartijen, wildplassers
De overlast concentreert zich vooral op het Taxiplein en het busstation. Het gaat om drugsdealers, junkies, vechtpartijen, geschreeuw en wildplassers. Ook worden vrouwen lastiggevallen. Dat zorgt voor een groot gevoel van onveiligheid bij reizigers, ondernemers, toeristen, bewoners en taxichauffeurs. De politie en gemeente zijn op de hoogte van de problemen. Sinds drie weken wordt er extra gesurveilleerd omdat de situatie de laatste maanden is verslechterd.

Waarom niet eerder gemeld?
De partijen vragen zich af waarom het college op geen enkel moment melding heeft gemaakt van het feit dat de situatie daar aan het verslechteren is. De VVD kaartte eerder al de onveilige situatie aan op het nabijgelegen Festivalplein. De partij wil dan ook weten of er een verband is tussen de situatie op het station en de aanpak van de overlast op het Festivalplein.

Overlast moet snel worden aangepakt
Beide partijen dringen in elk geval aan op een snelle aanpak van de overlast. "We willen ook weten of het klopt dat de politie te weinig mankracht zou hebben om hiertegen op te treden. Dat zou natuurlijk onaanvaardbaar zijn. We verwachten een adequate reactie van de politie om dit probleem op te lossen", aldus Ramona Aukes van de PVV.


reacties (17)

 • Johannes

   

  Goedkoopste en meest efficiente oplossing is het plaatsen van een mobiele politiepost, die je dan op de meest kwetsbare tijden bemand. Uiteraard dan wel met extra camara's ter plaatse zodat de pakkans groot wordt.

  reageer
 • Jan

   

  Haha de oogkleppenpolitiek wordt weer eens wakker. Om de vier jaar komen ze weer uit hun winterslaap om weer eens van zich te laten horen. Daarna weer lekker vier jaar raadsbijdrage innen. Dat is politiek Almere.

  reageer
 • Jan

   

  Om het half uur even met grote politiemacht die gasten oppakken. De drugs die ze bij zich hebben vernietigen., en dan weer laten gaan. Constant de handel afpakken, daar raak je ze mee. Dealers die echt te veel bij hun hebben twee maanden water en brood.

  reageer
 • De advocaat

   

  De handel is helemaal niet illegaal en wat u wilt is meer iets uit dictaturen en uit 40-45.

 • Thomas

   

  Ik ben helemaal voor, maar de politie is machteloos; elke crimineel moet worden vrijgelaten, het OM weigert criminelen voor de rechter te brengen, doen ze dat wel dan geeft de linkse rechter ze een slap taakstrafje waarvoor ze toch niet komen opdagen. Dus vanuit de crimineel bekeken: 'Waarom niet? Ga lekker in de fout, het heeft geen gevolgen.'

 • .\/\/.

   

  "Om het half uur even met grote politiemacht die gasten oppakken." - "Even", haha.

 • Flevoburger

   

  Dat is absoluut geen problematiek van de laatste tijd. Als je als politieke partij een beetje betrokken bent bij de ontwikkelingen in de gemeente dan was dit echt al lang bekend en rijst meteen de vraag waarom dit onderwerp juist nu ineens aandacht krijgt? Nog niet eerder van gehoord? Onder welke steen heb je dan als politicus de afgelopen 10 jaar gelegen? Of is het de aandacht die deze materie ineens van de media krijgt? Of zijn er misschien verkiezingen in aantocht? Problemen benoemen is overigens niet zo moeilijk. De kunst is het om de problemen op te lossen.

  reageer
 • Brammetje

   

  Verkiezingsretoriek, het kan weer niet op. Probleem speelt al jaren. En als de gemeente het toch gaat aanpakken, kijk dan ook verder in het centrum, parkeergarages, Brouwersgracht, Schipperplein, Esplanade e.o.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marco

   

  Oké centraal station probleem vergeet station parkwijk niet altijd lawaai drank en druks. Kijk er op ,rondhangen rond station en flats ze hebben camera’s vorig jaar op gehangen en weg zijn ze overlast is weer begonnen . Bedankt gemeente👍👍👍

  reageer
 • Henk

   

  Hoeveel jaren is dat daar al aan de gang ?? Ook Jorritsma was er altijd als de kippen bij om onveligheid te bagetaliseren !! Nu komen de verkiezingen inzicht en de ivoren-partij VVD wordt wakker ! En na de verkiezingen ?? ..... Business as useal !

  reageer
 • Antje

   

  Oud burgemeester Jorritsma, had het allang aangepakt.....

  reageer
 • Karel

   

  Jorritsma? Die zei toch dat vrouwen beter niet over de Spoordreef konden fietsen? Pakte Jorritsma die overlast toen aan? Nee, ze speelde liever verstoppertje en legde de oplossing bij de vrouwen neer: binnenblijven! Maar toegegeven, Weerwind is niks beter.

 • Loetje

   

  De Gemeente die iets onderneemt? Laat mij niet lachen!! Die zitten daar in hun gemeente huis hoog en droog en strijken maandelijks ons belastinggeld op. Er zou werkelijk eens en met grote regelmaat erg hard opgetreden moeten worden tegen dat tuig wat er rond hangt met hun achtelijk gedrag en hub grote bek. Opruimen!! Maar zolang het geld kost is de gemeent niet thuis. Die zijn alleen geïnteresseerd dat hun boekhouding aan het eind van het jaar klopt en op orde is. Staat waarschijnlijk weer een vette bonus tegenover voor de hoge heren van het dorp!

  reageer
 • Dwight Marino

   

  Men is te druk met de Floriade om zich met de veiligheid in Almere bezig te houden.

  reageer
 • Merreha

   

  Helaas moet ik weer constateren dat de Almeerse politiek wakker wordt na publicatie in de media. Nou ja, de verkiezingen zijn in aantocht dus de VVD wil weer sier maken. Zieltjes winnen noem ik dat. Ik ben benieuwd waarmee de Floriade ridders mee ga komen. Het blijft dat je ze pas hoort als het probleem in de media komt.

  reageer
 • michael

   

  verkiezingen geschreeuw !!

  reageer
 • Els Constandse

   

  Vooral de problemen onder de pet houden, Michael. Daar worden we beter van.

 • Ron

   

  als het kalf verdronken is dempt men de put

  reageer
 • Lexxie

   

  Een lekker visitekaartje voor de bezoekers weten ze gelijk in wat voor getto ze terecht komen. Het kan in Almere waar de meeste stemmen naar de PVV gingen en we opgescheept zitten met een wegkijkende d66 burgemeester.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De meeste stemmen naar de PVV? Slechts 20 %. En de overige 80% naar andere partijen.

 • Danny

   

  Blijkt wel weer dat de politiek verder en verder van de maatschappij afstaat dan ooit tevoren.... 'De partijen vragen zich af waarom het college op geen enkel moment melding heeft gemaakt van het feit dat de situatie daar aan het verslechteren is.' Kom eens uit je ivoren torentje en ga zelf de straat op dan weet je wat er in de gemeente speelt.

  reageer
 • Ron

   

  moeten eerst doden vallen willen ze wat gaan doen

  reageer
 • Boels

   

  Komen raadsleden nooit buiten de eigen, kennelijk beschermde omgeving? De troep rond CS bestaat al jaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert