TV campagne moet hindoe-basisschool redden

ALMERE • Wo 1 november 2017 | 15:01 • Woensdag 1 november 2017 | 15:01
Een tv-campagne moet de redding betekenen voor de Hindoestaanse basisschool Shri Ganesha in Almere. De school heeft te weinig leerlingen en wordt daardoor in het voortbestaan bedreigd.

Het is vrij uitzonderlijk dat een individuele basisschool reclamespotjes op radio en televisie uitzendt om leerlingen te werven. In een paar jaar tijd daalde dat aantal van ruim 170 naar 120. De school profiteert niet mee van de groei van Almere.  

De Shri Ganeshaschool is onderdeel van stichting Hindoe Onderwijs Nederland waar de basisbeginselen van het hindoeïsme centraal staan. Zo worden het lentefeest Holi Phagwa en het lichtjesfeest Divali uitgebreid gevierd.

Er zijn ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het stichtingsbestuur kon nog geen verklaring geven waarom het aantal leerlingen in Almere in korte tijd met dertig procent is gedaald. De school hoopt na de campagne 200 leerlingen te tellen.

Voorbeeld van een reclamespot op tv

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel