Het aantal sportscholen neemt af

FLEVOLAND • Do 2 november 2017 | 8:49 • Donderdag 2 november 2017 | 8:49
Het aantal sportscholen in Flevoland is de afgelopen vijf jaar met twintig procent afgenomen. Er verdwenen er tien. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van de Kamer van Koophandel door horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. 

In 2011 telde Flevoland nog vijftig sportscholen, vijf jaar later zijn dat er tien minder. Landelijk steeg het aantal sportscholen nog wel een beetje. Sinds 2011 zijn er 44 sportscholen bij gekomen. De vijf jaren ervoor waren dat er nog bijna 200. 

Volgens het adviesbureau is de rek er wel uit, wat betreft de groei van het aantal fitnesscentra. "De fitnessmarkt raakt in Nederland verzadigd", schijven ze in het rapport 'Het Fitnesscentrum in beeld'. Grotere low-budget ketens blijven ondanks de verzadiging volgens Van Spronsen wel groeien en dat gaat ten koste van de zelfstandige sportscholen. Het advies is dan ook: "Nieuwe sportscholen zullen zich meer moeten onderscheiden. Dit kan door middel van de doelgroep (senioren, vrouwen, LHBT) of door zich te profileren als zorgcentrum."

[https://localfocus2.appspot.com/59fae44ca103c]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel