IJsselmeervereniging viert 45-jarig bestaan met jubileumboek

FLEVOLAND
De IJsselmeervereniging bestaat 45 jaar en dit wordt zaterdag gevierd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ter ere van het jubileum brengt de vereniging die dag een jaarboek uit. 
 
Het boek gaat over het verleden, heden en de toekomst van zowel de vereniging als het IJsselmeergebied. De makers willen laten zien dat het IJsselmeer belangrijk voor de economie was en nog steeds is. Scheepvaart, handel, visserij, maar ook toerisme dragen bij aan dit succes. Ook gaat het boek in op de actuele ontwikkelingen in de omgeving. 

De IJsselmeervereniging zet zich al jaren in voor het IJsselmeergebied. De vereniging bestaat  uit vrijwilligers die willen dat het IJsselmeer op een verantwoorde manier wordt gebruikt en dat alle waarden worden behouden. Het eerste exemplaar van het jubileumboek zal zaterdag worden uitgereikt.

reacties (3)

 • Hendrik

   

  Dat is niet waar! Ik ben als Urker al een tijdje lid van deze vereniging. Ze hebben tot het laatst samen met Urk Briest gestreden tegen het Urker windmolenpark.. Ook strijden ze nu tegen het windmolenpark aan de dijk bij de maximacentale waar Urk ook veel last van gaat krijgen als het doorgaat. Verder strijden ze tegen het windmolenpark bij de afsluitdijk. Kijk eens op de website, wat hun doelstellingen zijn, voordat je wat roept. De reden dat de haven er nog niet is is meer te wijten aan het dwarsliggen van de provincie, en de slappe houding van onze gemeente.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De IJsselmeervereniging..... de vereniging die vindt dat een buitendijkse haven het aanzicht van Urk benadeeld maar bij de aanleg van tientallen windmolens rond Urk geen reactie had..... hypocriete bende die vereniging

  reageer
 • Boels

   

  Deze club heeft zich ook met hand en tand verzet tegen de aanleg van een luchthaven in deze plas. De heren worden bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert