Feestelijke sfeer bij Special Olymics

ALMERE
Zo'n 500 sporters met een verstandelijke beperking nemen het dit weekend in Almere tegen elkaar op tijdens de Special Olympics Regionale Spelen. Zaterdagochtend werd onder politiebegeleiding een fakkel de Topsporthal binnen gedragen waarmee de olympische vlam werd ontstoken. Na het gezamenlijk uitspreken van de Special Olympics Eed werd de polonaise ingezet.

De deelnemers komen uit heel Nederland. Ze doen in teams hun best een medaille te winnen bij hockey, turnen, bocce (een soort jeu de boules), handbal en atletiek. Volgens de organisatie is tijdens dit sporttoernooi meedoen belangrijker dan winnen. De sporters plaatsen zich na winst dan ook niet voor de nationale Special Olympics.

De Special Olympics vindt één keer in de twee jaar plaats. Het is de derde keer dat dit in Almere is en het wordt georganiseerd door lokale sportverenigingen uit heel Flevoland.


 

reacties (2)

 • Almeerder

   

  Jammer dat de brandweer niet wordt genoemd in dit nieuwsbericht, zij zijn nml altijd samen met de politie van de partij bij de special olympics!

  reageer
 • Margriet roeters

   

  Was weer een feestje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert