Loonbedrijf Cintégro stopt ermee

ENS • Ma 6 november 2017 | 10:53 • Maandag 6 november 2017 | 10:53
Loonbedrijf Cintégro uit Ens houdt op te bestaan. Directeur Cris Schilder laat in een brief aan zijn klanten weten dat hij per 1 januari 2018 stopt. Bij Cintégro werken zo'n 25 mensen. Hij heeft geen opvolger kunnen vinden en daarom worden alle machines en voorraden verkocht.

Loonbedrijven zijn in te huren door boeren om grond te bewerken, te zaaien en te oogsten. Maar volgens Schilder leveren de investeringen in het bedrijf niet meer genoeg op. Ook is het moeilijk om personeel te vinden, worden de seizoenen steeds korter en moet hij aan teveel regels voldoen. Dit alles zorgt voor een besluit waar hij naar eigen zeggen 'de laatste jaren naartoe is gegroeid.' Hij geeft in zijn brief ook aan dat hij er alles aan zal doen om zijn medewerkers te helpen een andere baan te vinden.

Cintégro is in 2011 is ontstaan uit een fusie van Loonbedrijf Schilder en Loonbedrijf en Opschepbedrijf Corné Vinke. Het bedrijf werkte vooral in de Noordoostpolder, maar ook in Friesland en Drenthe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel