Politieke partijen willen proef met staatswiet

ALMERE • Ma 6 november 2017 | 17:57 • Maandag 6 november 2017 | 17:57
Almere moet zich aanprijzen als een aantrekkelijk gebied om staatswiet te telen. Dat vinden D66, SP, PvdA en AP/OPA in Almere. De vier politieke partijen hebben een motie gemaakt waarin zij het college van burgemeester en wethouders oproepen hiertoe een lobby te starten.

Het nieuwe kabinet wil een proef met maximaal tien gemeenten om wietteelt te reguleren. De productie van de hennep en de levering van de wiet aan coffeeshops gebeurt dan onder het toeziend oog van de overheid. Het doel is om criminaliteit tegen te gaan en ervoor te zorgen dat er meer toezicht is op de kwaliteit van de wiet, waardoor er minder gevaren zijn voor de gebruikers.

Volgens de vier politieke partijen biedt de proef met staatswiet economische kansen voor Almere. Bovendien beschikt de gemeente over voldoende ruimte en infrastructuur en past de proef bij de ambitie van Almere om onderzoek en ondernemerschap op het gebied van tuinbouw bij elkaar te brengen.

De gemeenteraad van Almere buigt zich donderdagavond tijdens de Politieke Markt over de motie. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel