'Gat' in de Houtribdijk voor beter water

FLEVOLAND
Een 'gat' in de Houtribdijk voor betere waterkwaliteit in het Markermeer. Daar heeft de IJsselmeervereniging haar zinnen op gezet.

De vereniging die vocht tegen de inpoldering van de Markerwaard bestaat dit jaar 45 jaar. Met een speciaal jubileum tijdschrift onderstreept de vereniging het belang van het IJsselmeer en het Markermeer.

Het water heeft ons volgens de vereniging veel goeds gebracht en daar moeten we zuinig op zijn.Daarom houdt de IJsselmeervereniging nog steeds bij alle ontwikkelingen de vinger aan de pols.

reacties (2)

 • Sander

   

  Wauw, ik wist niet dat ik zó erg tegen een vereniging kon zijn. Het markermeer is een gefaald meer, de waterkwaliteit wordt niet beter, het zou beter zijn voor de natuur als het zou worden ingepolderd en er natuurgebieden zouden komen ala Oostvaardersplassen, evenals het toerisme en de economie een boost zou kunnen geven.

  reageer
 • Bas Elburg

   

  Nee, a.u.b. niet nog meer nepnatuur ala Oostvaardersplassen waar dieren lopen te verhongeren, en geen ecologisch evenwicht heerst. Hoop dat de dynamiek nog een keer in Markermeer/IJsselmeer wordt teruggebracht, en het net zo'n fantastisch gebied als de Oosterschelde wordt.. Daar hebben we echt wat aan.

 • Bas Elburg

   

  Goede standpunten heeft die vereniging. Maar die opening had er allang moeten wezen. Eigenlijk dient die dijk nergens meer voor, de inpoldering is toch afgeblazen.

  reageer
 • Dirk

   

  Al jaren een economisch belangrijke verbinding en in de hoofdstructuur Alkmaar-Zwolle. Tevens een compartimentering die met die gebogen vorm opstuwing bij noordelijke winden tegengaat op de dijk van De oostelijke polder. Opening is nergens voor nodig omdat die er aan twee kanten al is met twee grote spuisluizen. Tevens gaat dit de verzilting tegen vanuit Noordzeekanaal-Markermeer. Dus verder kijken dan alleen deze milieuclub.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert