Man rijdt met 110 kilometer per uur te hard over Havendreef

ALMERE
Een 34-jarige Almeerder moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te snel gereden had. Volgens de politie reed de man 160 op de Havendreef, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. 

De politie kreeg de snelheidsduivel eerder in de gaten toen hij 82 kilometer per uur te hard reed op de A6. Toen de man de snelweg af ging, bleef hij veel te hard rijden. Op de Gooimeerdijk-West tenslotte, sprong de auto volgens de politie bijna van verkeersdrempel tot verkeersdrempel.

Uiteindelijk kon de politie de man aanhouden. De bestuurder raakte niet alleen zijn rijbewijs kwijt, maar wordt door de politie ook aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een cursus 'verantwoord rijgedrag in het verkeer'.

reacties (3)

 • E. Versteegt

   

  Er is tegenwoordig ook een afrit van de a6 die direct de Havendreef op leidt. Any way: Ik zou ook zeggen "Nooit meer teruggeven, tenzij hij de cursus goed heeft gedaan en daarna weer opnieuw rijexamen aflegt". Maar misschien is een psychologische test ook een goed plan, om te kijken of mensen mentaal wel in staat zijn om een motorrijtuig te besturen.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  De afslag Almere Haven leidt niet naar de Havendreef.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Wel via de S102. Snap trouwens niet waarom het voertuig niet in beslag is genomen, is toch gebruikelijk bij + 70 km/u te hard? Mag wat mij betreft verbeurd worden verklaard.

 • 13xx

   

  De afrit Hengelo West ook niet, maar vanwaar deze opmerking?

 • jvtea

   

  rijbewijs voor altijd invorderen, neem het ov maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert