Borden moeten einde maken aan hondenpoep bij school

ALMERE
Twee borden moeten een eind maken aan de overlast van hondenpoep bij basisschool KBS de Pirouette in Almere. De borden zijn ontworpen door een leerling na een tekenwedstrijd op school.

Het idee voor de borden komt van scholieren van de junior-medezeggenschapsraad van de school. Die reageerden op klachten van mede-leerlingen die geregeld poep onder hun schoenen hadden.

Naast het plaatsen van borden hebben de leerlingen ook in de buurt geflyerd om aandacht te vragen voor de ergernissen door hondenpoep. 

reacties (6)

 • peter van den bemt

   

  En dan nu nog de borden tegen de kattenpoep. Want ik garandeer je: daar ligt er minstens evenveel van. Dan kun je zeggen: maar de eigenaren lopen niet met de katten mee, dus die zien de borden niet. Nee, er is geen enkele katteneigenaar, die zijn kat niet binnenhoudt, die het een lor interesseert waar zij schijten. Bij hondeneigenaren heb je er tenminste nog een aantal die er wél op letten. Niet elke drol is een hondendrol.

  reageer
 • Bertus

   

  Hondenpoep kan je niet verbieden op straat... De daad poepen wel.

  reageer
 • Mariaurk

   

  Achter mijn huis heeft gemeente afvalpoepbakken neergezet met poekzakken erin. Hoe moet dit helpen als zomers iedereen zn hond laat los lopen. Alleen maar schijt om mijn trampoline bij de Waterhoen

  reageer
 • Mark

   

  Doe gewoon meer aan handhaving. Er is ook genoeg mankracht voor verkeers controles. Het is toch trouwens barbaars dat honden overal opnde straat pissen en dat als een vrouw dat doet ze een bekeuring krijgt? Neem gewoon dna af bij alle honden. Als er een drol wordt gevonden dan betaalt de eigenaar de lab kosten. Met de honden is niets mis. Maar wel met de asociale eigenaar.

  reageer
 • Thomas

   

  Toe maar, strikte 'bevel is bevel' mentaliteit, niet gehinderd door enige vorm van redelijkheid of gezond verstand... Vooral niet nadenken over waarom men gedwongen is daar uit te laten of hoe het oplossen. Nee, niks te maken met die gekke burgertjes. We hebben toch een onzinnige regel vastgesteld? Blind handhaven en boeteterreur, leer die burgertjes hun plaats. U heeft helemaal gelijk.

 • Tamara

   

  Hahah lekkere naïeve opmerking... ga zo door

 • De Vries

   

  Helpt niet en soms denk ik wel eens averechts. In het grasveld bij ons huis staat een verbodsbord, maar weinig hondeneigenaren trekken zich hier iets van aan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lon

   

  Als je nou gewoon de poep van je beestje opruimt is er toch niets aan de hand? Het is asociaal als je dat niet doet. Bovendien ziekmakend, praktisch alle honden zijn besmet met toxocara en dat geeft oa luchtweg problemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert