Mijlpaal voor Floriade

ALMERE • Wo 15 november 2017 | 17:48 • Woensdag 15 november 2017 | 17:48
De Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden, is woensdagochtend officieel erkend als een wereldtuinbouwtentoonstelling. Het Bureau International des Expositions in Parijs - kortweg de BIE - merkte het evenement officieel aan als een Internationale Expo. 

De BIE is in 1928 opgericht om toezicht te houden op de kwaliteit en de frequentie van de wereldtentoonstellingen. Sinds 1960 kent de organisatie ook de tuinbouwtentoonstelling als een categorie binnen de wereldexpo’s. Momenteel zijn 168 lidstaten aangesloten bij de BIE.

Almere krijgt een vlag om erkenning te onderstrepen
De officiële erkenning die Almere heeft gekregen in Parijs, ging gepaard met het overhandigen van een vlag met daarop het logo van de BIE. Almere moest voor de registratie 264.000 euro betalen. De Floriade van Almere wordt nu opgenomen in de agenda en de promotionele uitingen van de BIE. En Almere kan met deze erkenning officieel andere landen gaan uitnodigen om mee te doen aan de Floriade in 2022. Al moet daar nog wel even mee worden gewacht tot na de wereldtuinbouwtentoonstelling in Beijing in 2019.

Wereldsteden op Floriade 2022
Almere wil overigens voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 vooral wereldsteden uitnodigen. De gemeente wil namelijk dat er na het evenement aan het Weerwater een groene stadswijk overblijft met innovatieve toepassingen op het gebied van voedselproductie, afvalverwerking, waterzuivering en opwekking van energie. Almere wil zich daarmee profileren als growing green city. Er worden inmiddels al verkennende gesprekken gevoerd met Shanghai (China), Jakarta (Indonesië) en Taichung (Taiwan).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel