Maanden wachten op laadpaal elektrische auto

ALMERE • Zo 19 november 2017 | 19:13 • Zondag 19 november 2017 | 19:13
De wachttijd voor een elektrische laadpaal is normaal zo'n zeven maanden, maar Almeerder Pascal Jungblut wacht al bijna een jaar tevergeefs op de stroomvoorziening voor zijn auto. Volgens de gemeente, die al twee keer haar excuses aanbood, is slechte communicatie het probleem.

De gemeente benadrukt dat verschillende partijen betrokken zijn bij de aanvraag en uitvoering van een elektrische laadpaal. Eén instantie buigt zich over de aanvraag, die vervolgens door de gemeente wordt gecontroleerd. Daarna schakelt de gemeente een bedrijf in dat de plaatsing regelt en tot slot wordt het daadwerkelijke neerzetten door weer een andere onderneming gedaan. Als die partijen niet goed met elkaar overleggen, ontstaat er vertraging zoals in het geval van Pascal Jungblut.

De gedupeerde Almeerder heeft al meerdere keren gehoord dat de laadpaal er komt. De gemeente zegt nu dat de paal er nog deze maandag komt. Jungblut gelooft het pas als hij het met eigen ogen ziet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel