Justitie naar Paramaribo voor verhoor getuigen

ALMERE
Justitie gaat in de tweede helft van januari naar Paramaribo om verdachten te horen in de moordzaak van Aradhna Nazir uit juni 2015. Een 36-jarige Almeerder wordt verdacht van moord op de vrouw. Ook zijn advocaat gaat mee naar Paramaribo, zo bleek maandagochtend tijdens een zogeheten pro-forma zitting bij de rechtbank in Lelystad.

De Almeerder zou Nazir dronken hebben gevoerd en haar in de Surinamerivier hebben gegooid toen zij buiten bewustzijn was geraakt. Daarbij overleed de vrouw. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte dat gedaan omdat hij begunstigde was van de overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering die Nazir vlak voor haar dood had afgesloten. De verdachte ontkent schuldig te zijn en zegt dat Aradhna Nazir dronken van een muurtje in de rivier is gerold toen hij verderop stond te plassen.

De rechter-commissaris en advocaat van de verdachte willen in januari in Paramaribo enkele getuigen horen over de gebeurtenissen in juni 2015. Ze moeten er zelf naartoe omdat een videoverbinding niet goed werkt.

Voorlopige hechtenis
De advocaat vroeg maandagochtend opnieuw om opheffing van de voorlopige hechtenis waarin de verdachte sinds mei zit. Volgens de advocaat is er geen vluchtgevaar van de Almeerder, die graag zijn kinderen wil zien en wil proberen om een persoonlijk faillissement te voorkomen. De rechtbank is het met de advocaat eens dat er geen sprake is van vluchtgevaar, maar vindt de zaak te ernstig om de Almeerder voorlopig vrij te laten. Half december wordt hij opgenomen bij het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.

Mishandeld
De verdachte is overigens recent zwaar mishandeld binnen de PI Almere, maar onduidelijk is of dit verband houdt met de strafzaak. Op 14 februari is er opnieuw een pro-forma zitting. Naar verwachting wordt de zaak pas in mei inhoudelijk behandeld.

reacties (1)

  • Roel

     

    En de verdachte betaald de reiskosten of doen wij als belasting betaler dat?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert