Bedrijf in bakkershardware begint met gongslag

BIDDINGHUIZEN • Di 21 november 2017 | 13:45 • Dinsdag 21 november 2017 | 13:45
De 10.000-ste lening voor startende bedrijven van kredietverstrekker Qredits is in Flevoland terechtgekomen. Jan Klopman uit Biddinghuizen kan een bedrijf beginnen dat bakblikken gaat verkopen aan industriële bakkers.

Vanwege de mijlpaal kregen Klopman en zijn compagnon Ria Hazelhoff uit Den Bosch de lening uit handen van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Daarvoor hadden Klopman en Hazelhoff de dagelijkse aandelenhandel in Amsterdam geopend met de gebruikelijke slag op de beursgong.

Eigen geld
Qredits helpt bedrijven die voor leningen niet bij een gewone bank terechtkunnen. Banken vragen vaak om eigen geld en dat is er niet altijd. Het gaat om kredieten tot 250.000 euro.

De wereld van bakkersspullen is voor Klopman en Hazelhoff bekend terrein. De twee werkten vroeger bij een groothandel in bakblikken en andere bakkershardware, maar kwamen op straat te staan. Met Dutch Bakeware gaan ze het nu zelf proberen.

Kantoor en opslagruimte
Voorlopig bestaat het bedrijf uit een kantoor in de woning van Klopman en een bescheiden opslagruimte in Biddinghuizen. De afgelopen weken hebben de ondernemers klanten bezocht in heel Europa.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel