Taakstraf dreigt voor verduistering pgb-geld Flevolanders

FLEVOLAND
Tegen een 43-jarige vrouw uit Hattemerbroek is een taakstraf van 240 uur en vier maanden cel voorwaardelijk geëist. De vrouw zou in 2011 en 2012 cliënten uit Flevoland voor 44.000 euro hebben opgelicht. 

De vrouw runde in Elburg het bedrijf ’t Hart van de Vader. Ze beheerde daarmee het Persoons Gebonden Budget van cliënten, maar drukte delen ervan achterover. De zaak kwam aan het rollen toen zorgaanbieders van cliënten van ’t Hart van de Vader aan de bel trokken, omdat ze niet meer werden betaald. Het bedrijf 't Hart van de Vader is inmiddels failliet.

Al snel werd duidelijk dat bedragen op verantwoordingsformulieren die de vrouw indiende, niet overeenkwamen met de daadwerkelijke overschrijvingen. Er werd dus veel minder pgb-geld aan zorgverleners uitbetaald dan was geadministreerd.

Zwaar weer
Volgens de vrouw deed ze dat, omdat haar bedrijf in zwaar weer verkeerde. Ze moest daarom het ene financiële gat met het andere dichten. Ze hoopte dat er weer betere tijden zouden komen, zodat ze alles netjes kon terugbetalen. Dat lukte echter niet.

Zaak lag te lang op de plank
Volgens de officier is de zaak onnodig jarenlang op de plank blijven liggen. Daarom valt zijn strafeis lager uit dan gebruikelijk. Hij vindt wel dat de voormalig onderneemster nog een schadevergoeding moet betalen van 21.652 euro.
Bovendien moet de ze illegaal verkregen inkomsten van ruim 49.000 euro terugbetalen aan de staatskas.

Eerder veroordeeld
De vrouw werd overigens al eens eerder veroordeeld voor verduistering. Verder ging ze bij haar vorige werk bij het Leger des Heils al eens de mist in met geld van cliënten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


 

reacties (3)

 • Uhm...

   

  En nu de rest van al het Flevolandse PGB-geld nog even doorlichten, met name in Lelystad. Als er ergens smerig mee omgegaan wordt… …schandalig!

  reageer
 • kees d.

   

  Waarom een taakstraf voor iets wat langdurig en met opzet heeft plaatsgevonden. Een als je de naam van de firma leest gebeurde dit ook nog uit naam van het geloof.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Dat kom neer op 183 Euro per uur

  reageer
 • Eerst goed lezen, dan pas schreeuwen...

   

  Ik heb het voor je geknipt en geplakt hieronder, behalve taakstraf moet ze ook terugbetalen. Lichte/zware straf is een mening, maar ze mag het geld dus niet houden! "Daarom valt zijn strafeis lager uit dan gebruikelijk. Hij vindt wel dat de voormalig onderneemster nog een schadevergoeding moet betalen van 21.652 euro. Bovendien moet de ze illegaal verkregen inkomsten van ruim 49.000 euro terugbetalen aan de staatskas."

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert