Politie waarschuwt voor bedelen om boodschappen

EMMELOORD
De politie in Noordoostpolder waarschuwt voor bedelaars die om gratis boodschappen vragen.

Op winkelstraat de Lange Nering in Emmeloord zijn tenminste twee mensen aangesproken door mannen met een zielig verhaal. Door armoede zouden de kinderen van deze persoon niets te eten hebben. Wanneer de aangesproken personen uit medelijden wat boodschappen voor de bedelaar betalen, wil die ook graag de kassabon erbij.

Volgens de politie gebruiken de bedelaars diezelfde kassabon vervolgens om de boodschappen terug te brengen naar de winkel en zo contant geld op te strijken. Omdat de bon aanwezig is, geven de winkels meestal geld terug.

De politie raadt mensen aan om niet in de zielige verhalen te trappen en de politie te bellen als ze worden aangesproken.


reacties (8)

 • Boris Mulheer

   

  En als dit wordt verboden, gaan ze weer wat anders bedenken om aan geld te komen. Tegenwoordig kan iedereen ons land binnenlopen en niemand kan worden uitgezet. Gaaf land!

  reageer
 • asjemenou

   

  Ja en vergeet niet dat zo'n beetje bij ieder loket iedereen (behalve hardwerkende nederlanders) een zak geld kan ophalen!! Heel gaaf land....!

 • Gassie

   

  Gewoon negere die lui en stug doorlope.

  reageer
 • Ilse

   

  Bij ons in de supermarkt stonden dames met briefjes. Een of andere vage stichting die boodschappen inzamelt voor mensen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dat is toch ook bedelen? Toch stonden zij daar binnen met toestemming van de supermarkt en niemand die de politie belde. Wat is het verschil als je het voor jezelf vraagt of voor een ander?

  reageer
 • Cj

   

  Een gewiekste volkje die bedelaars vorig JAAR in de aldi Emmeloord , een vrouw en een kar vol boodschapen allemaal bedel Matriaal een kar vol ja na de Kassa Ze VROEG alles huilend en Aldi liet het gebeuren het mocht. Je gelooft het zo wat niet. Maar het is zo zo gewiekst was ze echt gebeurt in Emmeloord nop dus passsss opppppp

  reageer
 • Noumoe

   

  Ironie blijft moeilijk te begrijpen, zie ik....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • C.E

   

  Bij AH op de Gordiaan komt er iemand met een briefje bij je met een heel zielig verhaal en die wil geld hebben. Doe je het niet wordt hij min of meer boos. Trap er niet in. Dit is een eigen ervaring

  reageer
 • M Janssen

   

  Bij ons in Almere staan ze ook hebben ze alleen een witte jas met VLA erop

  reageer
 • Bert

   

  Is dit komisch bedoeld? Dan slaat u de plank volledig mis ten koste van anderen.

 • Asjemenou

   

  Bedelen is in Nederland toch verboden? Waarom pakt de politie ze niet op en zet ze het land uit, want het zijn geen Nederlanders heb ik gezien en gehoord.

  reageer
 • Noumoe

   

  En dan de grenswachters opdracht geven deze mensen niet meer binnen te laten... Ik denk dat het sneller, goedkoper en effectiever is om mensen te waarschuwen voor deze praktijken. Dat ze ook om de bon vragen is een wel heel doorzichtige truc, maar helaas/gelukkig zijn nogal wat mensen in eerste instantie bereid hulp te bieden als daarom wordt gevraagd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert