Bewoners Poort klagen over slechte verlichting

ALMERE
Bewoners van de Noorwegenkade in Almere Poort vinden dat het daar 's avonds onveilig is omdat er geen of slechte verlichting is. Ze hebben de gemeenteraad een brief gestuurd waarin ze aandacht vragen voor de situatie. 

De bewoners willen meer tijdelijke lantaarnpalen op donkere stukken, dat kapotte lampen snel worden vervangen en dat de kruispunten beter verlicht worden. Ze hebben hier al eerder aandacht voor gevraagd bij de gemeente, politie en de woningbouwvereniging Alliantie. Maar daar hebben ze geen reactie op gekregen.

Volgens hen is de plaatsing van de lantaarnpalen een zootje, waar geen structuur in te ontdekken valt. In de ene straat staan er volgens hen voldoende lantaarnpalen, in een andere straat ontbreken er een paar. 

Nu de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn, hopen de bewoners  op een snelle reactie vanuit de politiek.

reacties (15)

 • ria r

   

  ja woon sinds een paar maanden in Duin en het is hier heel donker. Er is 1 straat verlicht, vindt dit erg onveilig. Is het zo moeilijk om de straatverlichting aan te leggen? Gemeente Almere, zou fijn zijn als dit wat sneller geregeld kan worden.

  reageer
 • Ron Timmermans

   

  Ik vraag mij af waarom al die zeikerds nog in Almere blijven wonen, ik was al lang verhuisd !!

  reageer
 • ron h

   

  klagen akkoord maar meld eerst de defecte lampen; die worden normaal binnen een week herstelt.

  reageer
 • Desiree

   

  Je vraagt je toch af hoe men ooit Almere Haven of Stad heeft kun bouwen zonder geklaag over de verlichting en bestratingen.

  reageer
 • Hans W

   

  Ja, als je dan stroom af tapt van gemeentelijke lantaarnpalen, dan gaat dat een keer mis en overbelast je de paal. Die paal blijft dan uit en dan opeens een donkere, slecht verlichte straat?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Van Haven

   

  Ook in Haven zijn er veel wandelpaden en trottoirs waar weinig of slechte verlichting is ( bijv als je van bs de Ark naar de Uithof loopt). Ik loop daar dan 's avonds niet graag. Niet omdat ik ben bang ben, maar omdat ik niet zie waar ik mijn voeten neerzet, met risico van vallen of verzwikken.

  reageer
 • Ali

   

  Hier in de Noorderplassen is de verlichting ook heel slecht. Wij komen s avonds maar niet buiten. Zitten binnen met de deuren op slot en doen nooit s avonds open. Politie zien we nooit hier. De wijk ligt kennelijk te afgelegen.

  reageer
 • Mark

   

  Ik zie nooit politie en er worden dagelijks mensen beroofd. Een lantaarn gaat niet helpen. Het langdurig vastzetten van criminelen wel.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Als je het te donker vindt en je heb er het geld ervoor over, dan kun je ook je buitenlamp in de avond aanzetten...

  reageer
 • lexxie

   

  WEl of geen verlichting onveilig blijft Almere toch wel, je bent stapelgek om daar in het donker te lopen, en buiten dat het geld is op aan de Floriade. Het kan in Almere

  reageer
 • van Haven

   

  Dan ben ik en zijn velen met mij al jaren stapelgek! U vindt dat iedereen die niet in een auto kan stappen 's avonds binnen moet blijven ??

 • Sander

   

  Ondanks dat het klopt, het is ongevaarlijk omdat het Almere is, je kiest er zelf voor.

  reageer
 • Sander

   

  *gevaarlijk, sorry typo

 • Bas

   

  En Almere maakt dezelfde fout als Lelystad. Waar overal in Nederland goede en felle led verlichting wordt geplaatst zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, kiest Lelystad en ook Almere ervoor om erg flauwtjes en ijzig kil spierwit, amper licht gevend LED plaatsen in de woonwijken. Heel jammer, daar dit dus de komende 20 jaar zo blijft. Zo maakt men een onleefbare en kille wijk. Erg dom.

  reageer
 • Sophie

   

  Bij ons in de Karveel is een aantal jaar geleden led verlichting aangelegd, oftewel de bestaande verlichting aangepast. Helaas met veel minder lichtopbrengst en inderdaad heel wit kil licht. Geen succes, dit is meerdere keren ook aangegeven, maar blijkbaar wordt er iemand binnen de gemeente Lelystad er wijzer van om licht wat niet voldoet op meerdere plekken door te voeren. Misschien kan dat eens worden uitgezocht. Dat het ook anders kan is het bewijs van de nieuwe led verlichting op het stadhuisplein. Goede lichtopbrengst en plezierig leefbaar menselijk warm wit.

 • Jond

   

  Aan een snelle reactie heb je niet veel. Het komt aan op een snelle actie!!!

  reageer
 • Mariska

   

  Klopt in Almere Waterwijk oost is de verlichting ook niet goed alles staat gericht op het fietspad en de voetpaden langs het pad zijn onverlicht of slecht verlicht ik vindt dit onveilig

  reageer
 • Jan G

   

  Klopt, hier azn de Olivier van Noortstraat is het niet anders. Hier en daar een lantaarnpaal na veel klagen bij de gemeente. Alleen nog maar bouwwegen die flink kapot gereden zijn. Wij wonen hier PAS 4 jaar. Tijdelijke afval containers voor onze appartementsgebouwen. Worden door heel Almere Poort gebruikt, afval ligt er gewoon naast. Kortom zo word het een puinhoop in Poort Gemeente!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert