Inbraak Bethelkerk: 'Inbrekers hadden bijbel mee moeten nemen'

LELYSTAD • Di 28 november 2017 | 13:32 • Dinsdag 28 november 2017 | 13:32
In de Bethelkerk aan het Zuiderwagenplein in Lelystad is zondagavond ingebroken. Dat zegt de koster van de kerk. Volgens hem richtten de inbrekers een ravage aan in het gebouw. Verder zijn een beamer en een computer gestolen.

De schoonmaakster die maandagmiddag haar werk kwam doen, ontdekte dat er was ingebroken. Ze durfde niet naar binnen en belde de koster, die poolshoogte kwam nemen. "Ik ben niet zo gauw bang", vertelt hij. De koster baalt ontzettend dat er is ingebroken in zijn kerk. Volgens hem zijn alle kasten omvergetrokken en lag de inhoud verspreid over de vloer.   

"De brandblusser en een fles wijn waren in een hoekje gesmeten. De gordijnen waren stuk en er was een groot raam ingegooid met een tegel", vertelt de koster. Volgens hem gaat het nog wel even duren om alles te herstellen. 

Advies voor inbrekers
De koster heeft nog wel een advies voor de inbrekers. "Ze hadden beter een bijbel mee kunnen nemen. Daar staat precies in wat wel en niet mag in het leven. Dat bespaart een hoop gerommel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel