Keur: "Snelle aanpak kostte mij de kop"

NOORDOOSTPOLDER
VVD-politicus Willem Keur uit Nagele wilde naar eigen zeggen vaak te voortvarend dingen aanpakken. "Dat heeft me de kop gekost als wethouder", aldus Keur, die afgelopen week na een lange politieke loopbaan afscheid nam als gemeenteraadslid van Noordoostpolder. 

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat deze zondag wordt uitgezonden, kijkt Keur terug op zijn politieke carrière. Eind 2007 moest hij aftreden als wethouder vanwege zijn werkwijze en zijn manier van communiceren. Keur erkent dat hij wel eens moeite had met de grote hoeveelheid regeltjes. 

Zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer van 1994 tot 1998 beschouwt hij als het hoogtepunt van zijn politieke leven.

reacties (6)

 • Cees

   

  Pracht mens humor sociaal mens iedereen maakt wel eens fouten veel betekent als vrijwilliger een voorbeeld voor alle vrijwilligers kunnen de mensen van ONS nog wat van leren niet overal tegen aan schoppen

  reageer
 • Ad goossens

   

  We hadden meer van dat soort ondernemende wethouders moeten dan had bijv. Het hart van Emmeloord er al heel anders uitgezien . Kijk eens naar Dronten heel het winkelcentrum geheel vervangen , hele wijken al gerenoveerd en dat terwijl de nop al 25 jaar ouder is en door deze snelle aanpak van die gemeente nu heel veel nieuwbouw, populair om te wonen en dus veel nieuwe industrieen ondanks de super mooie infra aan de A 6 gebeurt er veel te weinig in onze gemeente doorde veel te trage besluitvormingen van B&W

  reageer
 • Albert

   

  Een manager die beslist, ook de boot wel een mist, brengt geld in de kist. Daar kunnen ze helaas niet overal mee omgaan.

  reageer
 • Martin

   

  Met de poten in de klei. Mooi. Het gaat je goed Willem. Ouwe vliegenier !

  reageer
 • Johan

   

  Snelle aanpak of gewoon je niet aan de regels willen houden. Die regels golden voor iedereen dus ook meneer Keur diende zich aan de regels te houden. Een 'doel heiligt de middelen'-aanpak levert maar al te vaak grote ellende op voor de mensen die zijdelings betrokken zijn of niet in de inner circle van (hier de) VVD behoren. Desondanks, geniet van uw pensioen meneer Keur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ambtenaar

   

  Voortvarend aanpakken is niet verkeerd maar de materie niet beheersen en niet over gevolgen van het voortvarend aanpakken is wel verkeerd.

  reageer
 • Joop.

   

  Hoe is het mogelijk! Bijna al te toevallig. Het lijkt net op de soap rond om prutveld Lelystad. Heel voortvarend maar chaotische plannen!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert