Zes jaar celstraf geëist voor woningoverval

ALMERE
Een Almeerder heeft 6 jaar celstraf tegen zich horen eisen voor een woningoverval aan de Pembastraat in Almere Buiten. De bewoonster van het huis liep daarbij een gebroken kaak en meerdere verwondingen op. Naast de celstraf wil de officier van justitie dat de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding van 9.000 euro betaald.
 
In de veronderstelling dat er een pizzakoerier aanbelde, opende het slachtoffer op 8 maart van dit jaar de deur. De vrouw werd naar binnen geduwd, met een pistool tegen haar hoofd geslagen en beroofd van haar sieraden. Het slachtoffer zegt de overvaller te hebben herkend als de verdachte. Een man met wie zij kortstondig een relatie heeft gehad.  
 
In de mobiele telefoon zien agenten verschillende zoekopdrachten naar de waarde van de gestolen sieraden. Het pistool waar het slachtoffer mee mishandeld en bedreigd is, blijkt ook van de Almeerder. De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

reacties (6)

 • Hein

   

  Vonnis vandaag....5 jaar....

  reageer
 • Erik

   

  6 jaar is een prima straf eis, nu hopen dat de rechter niet van het d66 caliber is, maar mee gaat in een passende straf..

  reageer
 • Donderboy

   

  Wat een held een vrouw thuis overvallen En dan helemaal terwijl je er eerst een relatie mee had ik heb er geen goed woord voor over

  reageer
 • Flevoburger

   

  een paar uurtjes schoffelen?

  reageer
 • lexxie

   

  En na aftrek voorarrest,goed gedrag en twee kopjes thee voor de kerst weer thuis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Als hij vrijkomt een gps-zender om zijn enkel, zodat slachtoffer hem kan mijden en politie vervolgdaden snel kan oplossen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert