Zes jaar celstraf geëist voor woningoverval

ALMERE • Za 2 december 2017 | 9:42 • Zaterdag 2 december 2017 | 9:42
Een Almeerder heeft 6 jaar celstraf tegen zich horen eisen voor een woningoverval aan de Pembastraat in Almere Buiten. De bewoonster van het huis liep daarbij een gebroken kaak en meerdere verwondingen op. Naast de celstraf wil de officier van justitie dat de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding van 9.000 euro betaald.
 
In de veronderstelling dat er een pizzakoerier aanbelde, opende het slachtoffer op 8 maart van dit jaar de deur. De vrouw werd naar binnen geduwd, met een pistool tegen haar hoofd geslagen en beroofd van haar sieraden. Het slachtoffer zegt de overvaller te hebben herkend als de verdachte. Een man met wie zij kortstondig een relatie heeft gehad.  
 
In de mobiele telefoon zien agenten verschillende zoekopdrachten naar de waarde van de gestolen sieraden. Het pistool waar het slachtoffer mee mishandeld en bedreigd is, blijkt ook van de Almeerder. De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel