Hoe staat de huizenmarkt ervoor?

FLEVOLAND
Zou jij graag willen verhuizen? Met de overspannen huizenmarkt kan het zoeken naar een huis voor veel spanning zorgen. Of je nu een huurhuis of een koophuis zoekt, makkelijk is het meestal niet.

In de week tussen kerst en Oud en Nieuw willen we graag met een verhaal komen over hoe de woningmarkt er volgens de Flevolanders voor staat. Waar loop jij tegen aan in je zoektocht naar een huis? En wat gaat juist goed?

Vul de enquête deze week in en help ons om dit verhaal te maken.
 

reacties (11)

 • Domme enquete

   

  Je kan niet invullen dat je NIET wil verhuizen. De uitkomst staat dus al vast.

  reageer
 • Willempie

   

  Deze reactie had u in de eerste instantie aan bepaalde medewerkers willen doorgeven, maar u zat toevallig ook achter het scherm op Omroep Flevoland.

  reageer
 • Niek

   

  Helemaal mee eens! Al houden gemeentes en woningcorporaties dat gebrek aan zelfredzaamheid wel een beetje in stand hoor. Die verdienen namelijk meer geld bij meer afhankelijke mensen.

  reageer
 • pieterd de oude

   

  Het systeem van woningbouwcoöperaties is achterhaald, het zijn sociaal-maatschappelijke instituten geworden waar een groot aantal lieden hun "RECHT" komt halen. Daarbij in plaats van het bouwen van woningen bemoeien zij zich met de bouw van buurthuizen,scholen enz. Ik denk dat een particuliere bouwer, "zonder de vergadercultuur zoals bij coöperaties" en met de zelfde financiële regelingen meer en sneller woningen bouwt, over de absurde salarissen bij coöperaties maar te zwijgen.

 • moeder

   

  Mijn dochter staat al vier jaar ingeschreven voor een 4 kamerwoning in Lelystad en die zijn al weggegeven aan mensen die het waarschijnlijk harder nodig hebben dat zij terwijl zij een drie kamer woning achterlaat. Er wordt niet gekeken naar de reden waarom iemand wil verhuizen en dat is jammer.

  reageer
 • Stevie

   

  Ze heeft in ieder geval een huis.

 • Ankie007

   

  Hoezo wachten? Je kunt toch ook zelf iets regelen? En ze heeft een driekamerwoning! Waarom dan toch verhuizen? Als er veel kinderen zijn is dat haar keuze en schikken ze maar in of ze betaalt er zelf voor. Waarom moet de maatschappij daarvoor opdraaien?

 • w van bemmel

   

  wil mijn huisverkopen in swifterbant. helaas de huizenmarkt zit in de lift maar de makelaars niet. een taxatie van mijn woning door vso en topzorg is €40.000.- lager dan voor de crisis. tussen ozb bepaling en taxatie zit € 60.000.- misschien dat de makelaars is over de flevo grens gaan kijken. En de polder iets meer promoten met het woning aanbod

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Oscar

   

  Opgegroeid in 't Gooi, maar heb in Almere niks te klagen. Heerlijk wonen zonder al dat zielige geneuzel. Altijd leuke dingen te doen en volop in beweging. Nooit meer terug naar het slaperig goois natuur reservaat.

  reageer
 • Hannes

   

  Hoe staat de huizenmarkt ervoor? "Slecht" Omdat bepaalde arrogante marktpartijen de woningmarkt onbeheersbaar hebben gemaakt! "Waardoor de overheid bepaald verblind is geraakt! En de huizenmelkers voorlopig rustig hun gang kunnen gaan!!

  reageer
 • Hans

   

  De huizenmarkt is een kwestie van vraag en aanbod. Het zijn uiteindelijk de kopers die de prijs uitmaken; niet vermeende arrogante marktpartijen. In bepaalde gevallen bieden kopers zo tegen elkaar op dat de koopprijs zelfs ruim boven de vraagprijs uitkomt. Dit kan hen later opbreken omdat die prijzen vaak irreëel zijn.

 • pieter de oude

   

  In oostelijk Flevoland zijn geen problemen, de Drontense sociale verhuurder houdt de centjes lekker in de oude sok, trouwens die zijn het bouwen een beetje verleerd.

  reageer
 • Ton

   

  Nooit meer in Flevoland wat een armoede hier ik kom uit het gooi en ga nog liever gisteren terug dan vandaag

  reageer
 • Van Haven

   

  Hier andersom, wij woonden in het Gooi, mijn man komt er vandaan, ik werkte er heel lang. Ik wilde er absoluut niet blijven wonen en ga er nooit naar terug, al kreeg ik geld toe.

 • Tja heeft gelijk

   

  Ik snap je reactie als je in Almere of Lelystad woont. Je durft het waarschijnlijk niet eens tegen je collega's te vertellen. Maar Flevoland is groter dan 2 afvoerputjes.

 • lexxie

   

  Klopt maar de huizen in Almere zijn voor hetzelfde geld mooier en groter je moet alleen een vermogen neertellen aan beveiliging ,en savond s kan je niet over straat en de scholen scoren ver onder het landelijk gemiddelde Het kan in Almere

 • peter van den bemt

   

  Dan heb je toch het verkeerde plekje in Almere opgezocht. Er zijn weldegelijk hele mooie plekken. Waar je ook heel fijn kunt wonen. Je moet wel tegen het wanbestuur van je gemeente kunnen.

 • Love Almere

   

  Wat is er mis met Almere ? ‘t Gooi is niet zaligmakend : veelal oude huizen waar je de hoofdprijs voor betaald. Maar dan woon je wel in ‘t Gooi ... De prijzen in Almere stijgen. Maar voor rond de 2 ton kun je nog een mooie woning kopen waar je in bijv. Hilversum zomaar het dubbele voor neer moet leggen. Ik (wij) gaan niet meer terug naar ‘t Gooi. Almere : eigentijds, redelijk betaalbaar, prima Stads centrum met een ruim winkel aanbod. Verder prima recreatie gebieden en genoeg aanbod qua horeca. Wat wil een mens nog meer.

 • Jos

   

  Waarom dan gewacht?

 • Karel

   

  Je hoeft toch geen naam en adres achter te laten?

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Dit is geen enquete die onderzoek doet naar de status van de woningmarkt. Dit is een enquete die wil weten of jij een huis wil kopen en waar. En wat voor soort huis. En wat jij achterlaat. Met jouw ingevulde gegevens kun je benaderd worden door makelaars die je lekker gaan maken.

  reageer
 • Rolf

   

  Ja ik hoorde zelfs dat de FBI meeleest....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert