Pendelbus voor fietsers Houtribdijk nog weinig gebruikt

LELYSTAD • Ma 4 december 2017 | 15:32 • Maandag 4 december 2017 | 15:32
Slechts enkele fietsers hebben de afgelopen dagen gebruik gemaakt van de pendelbus tussen Lelystad en Enkhuizen. De bus wordt door Rijkswaterstaat ingezet omdat een deel van het fietspad over de Houtribdijk sinds 1 december tijdelijk is afgesloten.

Aannemer heeft fietspad nodig
Het fietspad is dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt. Dat is nodig om aan de veiligheidsnormen te voldoen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft de aannemer het fietspad nodig om materialen te vervoeren.

Slechts zeven fietsers gebruikten de pendelbus
Sinds vrijdag hebben zeven fietsers gebruikgemaakt van de pendelbus. Volgens Rijkswaterstaat heeft dat waarschijnlijk te maken met het weer. Uit een enquête in september bleek dat er voldoende belangstelling was voor deze dienst. De pendelbus blijft dan ook rijden.  

Hoe laat rijdt de bus?
De pendelbus rijdt in de ochtend op vaste tijdstippen. Dat is om 07.00, 08.00 en 09.00 uur in de richting van Lelystad naar Enkhuizen. Vanaf 16.00 uur kunnen fietsers vanuit Enkhuizen terug naar de provinciehoofdstad. Buiten de vaste tijden kunnen fietsers bellen om te worden opgehaald.

Werkzaamheden duren tot medio 2020 
Het fietspad is tot juli 2020 dicht. Wel gaat het af en toe open zoals tijdens de kerstvakantie, dan liggen de werkzaamheden namelijk stil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel