'Sinterklaasinkopen gestegen mede dankzij Black Friday'

ALMERE
Er zijn dit jaar iets meer mensen naar het Almeerse stadshart gekomen om Sinterklaasinkopen te doen dan vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van Unibail-Rodamco, de eigenaar van een groot gedeelte van het winkelcentrum. 

"Sinterklaas is en blijft een heel belangrijk feest voor ons Nederlanders," zegt Eduard Helwig van Unibail. Nieuw is volgens hem dat het op Black Friday, vrijdag 24 november, erg druk was. "Het is niet een beetje in omvang toegenomen, het is gewoon geëxplodeerd dit jaar."

Ingeburgerd
Drie tot vier jaar geleden moest het bedrijf winkeliers nog enthousiast maken om op Black Friday met aanbiedingen te komen. "Toen moesten we nog uitleggen wat Black Friday inhield. Nou dat hoeft nu echt niet meer. We zien in heel Nederland dat Black Friday helemaal ingeburgerd is," aldus Helwig.

Volgend jaar verwacht hij nog meer drukte op de dag. Black Friday is een uit Amerika overgewaaid fenomeen. Daar stunten winkels op de dag na Thanksgiving traditioneel met grote kortingen. 

Extra koopavond
Maandagavond was er in het Almeerse centrum een extra koopavond. Niet alle winkels deden daar aan mee. In het centrum waren wel wat mensen aanwezig, maar druk was het niet. "Maandagavond zijn het echt degenen die nog snel dat ene artikel willen kopen. De snelle laatste aankoop. Mensen die echt een dag uitrekken om te shoppen zijn het afgelopen weekend al wel geweest", zegt Helwig. 

reacties (2)

 • Smurfin

   

  Waarom al die Amerikaanse gekte hierheen halen? En als je het dan doet, doe het dan goed! Black friday hoort maar één dag te zijn met enorme kortingen. Niet een heel weekend, sommige winkels begonnen zelfs als op donderdag.

  reageer
 • Hendrik

   

  Zwarte Piet moet in de ban en dan wel black friday? Dat herinnert mij te veel aan al de wantoestanden in de USA, dus dat gaat mooi niet door. Noem het maar gewoon UITVERKOOP!! Hou het lekker nederlands, we leven niet in het buitenland.

  reageer
 • Stevie

   

  Ach maak je toch niet zo druk. Noemen we voortaan de 1e dag na het weekend toch gewoon white monday.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert