Gemeente op zoek naar ontwerpen Weerwaterbrug

ALMERE
Gemeente Almere is een procedure gestart voor de realisatie van de Weerwaterbrug bij het Rondje Weerwater. Het moet een fiets- en voetgangersbrug worden tussen het Lumièrepark en het toekomstige Floriade-terrein. 

Geinteresseerde ondernemers kunnen laten weten dat ze mee willen dingen naar de opdracht. Na een voorslectie mogen vijf partijen een voorstel doen. De gemeente wil dat de brug een 'landmark' wordt en hij moet groen zijn in het materiaalgebruik en energieverbruik. Ook moet de ontwerper de brug 20 jaar lang onderhouden.

Volgend jaar september wil de gemeente de twee beste ontwerpen voorleggen aan de inwoners. De meeste stemmen bepalen welke brug er komt. 

reacties (11)

 • Almere Dorp

   

  Wereldwijd hebben steden een of meerdere architectonisch indrukwekkende bruggen liggen aan hun waterfront. In Almere echter heeft men al genoeg aan een waterpomp met een bankje ernaast voor ouwe zeuren.

  reageer
 • Jessica

   

  Leuk! Nu is die plas water ook maar een plas water. Dit zal de boel verlevendigen!

  reageer
 • Jazeker

   

  Is dit niet een floriade brug die rondje weerwater brug heet omdat de kosten dan niet onder de floriade vallen? Trappen we niet in. Niet nodig deze brug want hij gaat ergens heen waar 85 procent van Almere niet wil zijn.

  reageer
 • Ineens krijgt de burger iets te kiezen ?

   

  Herrema moet nu echt ophouden met zijn spelletjes. 90% vd bevolking gaf in enquête geen Floriade te wiilen. Toch drukt deze man de Floriade door. En nu iets te kiezen. ? Zeker weer Almeredezeweek hiervoor misbruiken ? Schandalig !

  reageer
 • Boels

   

  't Wordt best een mooie brug om te zien (hoop ik). Het praktisch nut zal wel een ondergeschoven kindje blijven , maar ik zie graag het programma van eisen. Vrees dat het gaat om een doorvaarthoogte van tenminste 5 meter en een te korte aanloophelling.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  alles in het kader van dat half jaar evenement; is de looproute vanaf CS aanzienlijk korter. Voor de rest zou ik zeggen geen enkel nut. Enkel een hoop kosten en beperking van het gebruik van het weerwater. vanwege de helling een schier onmogelijke zaak voor invaliden (tegenwoordig heet dat sjiek de "inclusieve maatschappij" ; en in de eisen voor de wijk staat dat het een 'inclusief evenement en stadsdeel" moet worden. n.m.m. sluit dat elkaar uit. Verdere moet de brug duurzaam groen/recyclebaar worden of van hergebruikt materiaal worden gemaakt. Echter geen brug is n.m.m. nog groener. NB Maar heel misschien wel een fraaie brug als achterblijfsel.

  reageer
 • Loperio

   

  wat een onzin, het is heel fijn, nu is er een kleiner rondje weerwater te maken, voor veel trimmers een hele fijne ontwikkeling!

 • Jan

   

  Zolang de bever maar gerust zijn gang kan gaan. Maar ben bang dat de PvdA wethouder hier geen oog voor wil hebben.

  reageer
 • klaas

   

  de bever staat op tekening met een wijde cirkel. de brug is elders

 • Brammetje

   

  Weerzo'n idioot duur en onzinnig prestigeproject. Wat is het nut hiervan?

  reageer
 • Frans de Beet

   

  Wat is het nut van deze brug?

  reageer
 • Hannes

   

  Eigenlijk niets; Alhoewel misschien wel via een promenadepark "vogeleiland" naar een pracht van een kasteelpark! Waar vraag en aanbod samen komen voor een Floriade/expo voor een halfjaar; met daarna decennialang een themapark met velen culturele mogelijkheden; wat men maar kan bedenken!! "En dan die doorgedramde woonwijk, waar de totale strategie omdraait op de verkeerde uitgekozen locatie te liquideren...!!

 • Jan R Bakker

   

  De brug is bedoeld voor 1. lieden die het huidige rondje Weerwater te lang vinden, kunnen ze lekker afsteken en 2. aannemervrindje weer eens aan een leuk klusje te helpen. En 3. niet te vergeten de ontwerper, die moet zijn eigen ontwerp ook nog eens 20 jaar gaan onderhouden...... (Dus maar hopen dat die ontwerper tijd van leven heeft)

 • almere

   

  geen brug daar , opzouten met je hele flopiade we hebben geen brug nodig daar .

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Als het maar geen Galatrava brug wordt. Daar zijn we wel klaar mee.

  reageer
 • jaap

   

  helemaal eens maar de garantie is er niet . wel 20 jaar onderhoud dus de aanbieder zal wel een paar keer goed nadenken

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert