Stakingsdag: bijna alle basisscholen zijn dicht

FLEVOLAND • Di 12 december 2017 | 8:45 • Dinsdag 12 december 2017 | 8:45
Bijna alle basisscholen in Flevoland zijn dinsdag dicht omdat leraren actie voeren voor een beter salaris en minder werkdruk. Maar twaalf van de 194 basisscholen in Flevoland zijn open. Het is al de derde staking dit jaar. Toch was de actiebereidheid nog niet eerder zo groot. 

In oktober legden de leraren een dag lang het werk neer en in juni ging het om een prikactie waarbij scholen een uur later open gingen.

Klassen naar huis gestuurd
Niet alle docenten blijven thuis. In Almere komen leraren van verschillende scholen bijeen op basisschool De Watertuin. Daar ontbijten ze samen. Daarna gaan ze meehelpen in bejaardentehuizen en maken ze kerststukjes die onder meer naar de voedselbank gaan. 

Volgens directeur Karin Aarden van De Watertuin heeft ze de afgelopen drie weken tien klassen naar huis moeten sturen vanwege een gebrek aan leraren. Veel docenten vertrekken naar het voortgezet onderwijs omdat ze daar meer verdienen.

Gesprek met de minister
Directeur Hans Vos van de katholieke jenaplanschool De Lispeltuut uit Lelystad is dinsdagmiddag op bezoek geweest bij minister Arie Slob van basisonderwijs. Slob zei onlangs op een actiebijeenkomst van leraren dat hij geen extra geld heeft voor het basisonderwijs. Vos heeft de minister toen een boze mail gestuurd. Daarop kreeg hij samen met nog enkele leraren een uitnodiging voor een gesprek.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel