Verwaarloosde honden in beslag genomen

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 16:52 • Dinsdag 12 december 2017 | 16:52
De politie Lelystad heeft maandagavond twee honden in beslag genomen omdat zij werden verwaarloosd door de eigenaar. Eén van de dieren was er volgens de politie zo slecht aan toe, dat hij afgemaakt moest worden.

Een getuige belde maandagavond de politie omdat hij zag dat een bewoner van De Veste in Lelystad één van de honden over straat zou slepen tijdens het uitlaten. Agenten waren al vaker op het adres geweest omdat het vermoeden bestond dat de dieren verwaarloosd werden. Maar volgens de politie was er toen geen reden om de dieren in beslag te nemen. Maandagavond was dat wel het geval. 

Politieagenten zijn gaan kijken bij de eigenaar van de dieren en troffen daar een zorgwekkende situatie aan. De agenten schakelden de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in en beide honden zijn in beslag genomen.

Eén hond werd afgemaakt en de andere is naar een opvangadres gebracht, waar hij medische verzorging krijgt. De kosten voor de opvang en de verzorging van het dier worden verhaald op de eigenaar. Ook is er een proces verbaal opgemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel