Groen licht voor Innovatiepaviljoen Floriade

ALMERE • Wo 13 december 2017 | 18:02 • Woensdag 13 december 2017 | 18:02
Het Innovatiepaviljoen op het Floriadeterrein in Almere kan er komen. Provinciale Staten van Flevoland hebben daar woensdagavond in meerderheid mee ingestemd. In het paviljoen komt een centrum waar onderzoek wordt gedaan naar voedselvraagstukken in grote steden. 

Almere is volgens de provincie een logische plek voor een dergelijk centrum omdat de stad tussen agrarisch en stedelijk gebied ligt. De bouw gaat volgend jaar augustus beginnen en in 2019 is de opening gepland. Het wordt daarmee het eerste gebouw van de Floriade. Aeres Hogeschool had eerder al besloten om een nieuw schoolgebouw te openen pal naast het Innovatiepaviljoen.

Hoge verwachtingen
De provincie heeft hoge verwachtingen van het paviljoen. Het moet een broedplaats en demonstratiecentrum worden waar antwoorden worden gevonden op wetenschappelijke voedselvraagstukken. Het eerdere idee om er laboratoria en kweekruimten te bouwen gaat niet door. Nu wordt de nadruk gelegd op werk-, ontmoetings- en vergaderplekken.

Kosten onbekend
Hoeveel het paviljoen precies moet gaan kosten is niet bekend. De provincie houdt dat geheim. In 2014 werd rekening gehouden met 1 miljoen euro, maar uit nieuwe berekeningen zou blijken dat het budget niet voldoende is. Het geld voor het Paviljoen komt bovenop de 10 miljoen euro die de provincie eerder beschikbaar stelde voor de Floriade.

PVV is tegen
De provincie moet nog een projectontwikkelaar vinden die het Innovatiepaviljoen gaat bouwen. Tot aan de Floriade worden de ruimtes verhuurd. Na de wereldtuinbouwtentoonstelling wil de provincie het gebouw verkopen. De PVV heeft tegen de bouw van het paviljoen gestemd. De partij wil niet dat de Floriade wordt gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel