Rijk overweegt verbreding van de A27

ALMERE • Wo 13 december 2017 | 19:35 • Woensdag 13 december 2017 | 19:35
Het Rijk denkt na over de verbreding van de A27 tussen Almere en Eemnes. Op die manier zou Almere en de rest van Flevoland in de toekomst goed bereikbaar moeten blijven. De snelweg zou dan in plaats van twee keer twee rijbanen, twee keer drie rijbanen moeten krijgen. Halverwege volgend jaar wordt besloten of er ook geld is om de verbreding mogelijk te maken. 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en verschillende regionale partijen waaronder Flevoland hebben onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer mensen in dit woongebied veel vaker en verder moeten reizen voor het werk. Daardoor blijven er volgens het onderzoek problemen bestaan in de doorstroming op de A1, A27 en A28. 

Als één van de oplossingen wordt een verbreding van de A27 gezien, tussen knooppunt Eemnes en de aansluiting van de snelweg op de A6. Ook het bouwen van woningen in de buurt van het openbaar vervoer en het uitbreiden van de treindienstregeling worden als optie genoemd om te zorgen dat steden bereikbaar blijven.

Lodders
Volgens gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland is de uitbreiding heel belangrijk voor Almere. Het aantal inwoners van de stad groeit de komende jaren fors. En de verbreding van de A6 is niet voldoende om Almere bereikbaar te houden. Volgens Lodders is daarvoor een tweede, goed bereikbare uitvalsweg naar het oude land nodig.

  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel