Bakkers van Bakkersland staken 24 uur

EMMELOORD • Do 14 december 2017 | 18:15 • Donderdag 14 december 2017 | 18:15
Bakkers in de Emmeloordse vestiging van Bakkersland hebben 24 uur gestaakt. Ook in drie andere vestigingen van Bakkersland, een bakkerij van Vomar in Alkmaar en bij Jaffa Bakery in Amsterdam heeft het personeel het werk neergelegd. Ze willen meer loon en meer inspraak over hun werktijden. Bakkersland heeft onder meer veel grote supermarkten als klant.

Urenbank
Volgens werknemers wil Bakkersland per 1 januari flexibelere werktijden invoeren. Zo komt er een urenbank, waarin te veel gewerkte uren worden opgespaard. Op rustige momenten worden werknemers vervolgens naar huis gestuurd en moeten weer uren uit de urenbank worden opgenomen. In de nieuwe roosters werken bakkers ook minder veel dagen aaneengesloten en worden ze vaker op zaterdag ingepland.

Ultimatum
Vakbond FNV had de werkgevers eerder deze maand een ultimatum gesteld. De bond wil meer loon dan de 3,75 procent over twee jaar die werkgevers in november met vakbond CNV afspraken. De bij de FNV aangesloten bakkers willen ook niet zomaar naar huis gestuurd kunnen worden als er niet genoeg werk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel