Restaurant Atlantis na gedwongen verhuizing weer open

ALMERE • Do 14 december 2017 | 23:06 • Donderdag 14 december 2017 | 23:06
Na een gedwongen verhuizing van het Weerwater naar Almere Poort gaat restaurant Atalantis vandaag weer open. Het wokrestaurant zat op de plek waar in 2022 de Floriade wordt gehouden. Drie jaar lang is de gemeente in onderhandeling geweest met de eigenaar van het restaurant. Uiteindelijk heeft Atlantis 4 miljoen euro gekregen om een nieuw bedrijf te beginnen op een andere plaats.

De keuze is gevallen op Almere Poort vlak bij de Topsporthal. Eigenaar Ming Chou greep de verhuizing aan om het restaurant te vergroten. Alles bij elkaar is het bedrijf twee keer zo groot geworden en kunnen er enkele honderden mensen per avond dineren.

Chou is niet bang dat hij zijn restaurant niet vol krijgt. Zo'n 80% van de bezoekers komt uit Almere en hebben hem in het verleden nooit in de steek gelaten, zegt hij. Concurrentie van andere Aziatische restaurants vreest Chou niet. Het aanbod aan eten is nu verbreed, Chou heeft nu zoals hij het noemt een wereldkeuken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel