Nieuwe internationale schoolcampus in Almere kost 16 miljoen

ALMERE
De bouw van een nieuwe internationale schoolcampus in Almere kost 16 miljoen euro. De gemeente heeft besloten het internationaal basis- en voortgezet onderwijs in de stad onder één dak te brengen. Het nieuwe gebouw komt in Almere Poort, in de wijk Stadstuinen. 

Wie gaat het betalen?
Volgens wethouder Peeters komt:
- 5 miljoen euro uit het Fonds Verstedelijking Almere. 
- 8.5 miljoen betaalt de gemeente Almere.
- 2.5 miljoen euro wordt betaald door ouders van de leerlingen in een periode van 30 jaar.
- 600.000 euro komt uit de Metropoolregio Amsterdam.

Waarom een internationale schoolcampus in Almere?
Volgens wethouder Peeters wonen er meer dan 3000 expats in Almere. Die willen dat hun kinderen naar een internationale school gaan. Bovendien zou het internationaal onderwijs bijdragen aan de aantrekkelijkheid van Almere. Hierdoor willen meer buitenlandse bedrijven zich in de stad vestigen. 

Ambitie van samenvoegen bestond al 
Al langere tijd bestaat de ambitie bij de Almeerse Scholen Groep, het Baken Almere, de provincie Flevoland en de gemeente Almere om het internationaal basis- en voortgezet onderwijs op één locatie te vestigen. Op die manier willen de organisaties het aantal plekken uitbreiden en de aantrekkelijkheid van de scholen te vergroten. Op dit moment kent Almere de International School in Poort en de International Primary School in de Literatuurwijk. Omdat de vraag naar internationaal onderwijs de komende jaren toeneemt, hebben beide scholen meer ruimte nodig.

Gemeenteraad moet nog instemmen met collegebesluit 
De verwachting is dat de eerste paal in 2019 de grond in gaat. Het gebouw van de internationale schoolcampus moet voor augustus 2020 klaar zijn. De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen.

reacties (3)

 • ./\/\.

   

  Internationale bedrijven die dan naar Almere zouden willen. In de natte droom van de wethouder misschien. Internationale bedrijven trekken naar steden met internationale bekendheid. Dus niet naar Almere. Typisch weer een staaltje Almeerse grootheidswaanzin.

  reageer
 • Jan

   

  Er is toch al zon school. Weggegooid geld dus. Hoe ver is Amsterdam daar is ook zon school.

  reageer
 • August

   

  Het schoolgeld was bij jou blijkbaar inderdaad weggegooid.

 • Wieke

   

  In het artikel staat dat beide scholen straks meer ruimte nodig hebben omdat het aantal expats blijft groeien. Dus is het een keuze: beide scholen verbouwen of 1 nieuwe accomodatie voor beide scholen. Kinderen van de basisschoolleeftijd elke dag naar Amsterdam laten gaan omdat daar ' al zo'n school is' is natuurlijk onzin.

 • ./\/\.

   

  Als tegenprestatie voor al dat gemeenschapsgeld kunnen kinderen uit Almere dan voor een redelijk tarief terecht? Oh nee, wacht....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert