Geen architectuurprijs voor Almere

ALMERE
De gemeente Almere is de 'Veronice Rudge Green Prize in Urban Design' misgelopen. De gemeente was samen met twee andere steden genomineerd voor deze prestigieuze Amerikaanse architectuurprijs. 

De prijs is van de Harvard University en wordt elke 2-3 jaar uitgereikt aan een ontwerper of groep ontwerpers, die een compleet stedelijk project hebben bedacht en gerealiseerd. Almere had de nominatie onder meer te danken aan haar zelfbouw-woningprogramma 'ik bouw betaalbaar in Almere'. 

Wethouder Tjeerd Herrema van Ruimtelijke Ordening vindt het jammer dat de internationale erkenning wordt misgelopen, maar is toch ook erg trots op de erkenning die de nominatie met zich mee heeft gebracht. 

reacties (3)

 • Hannes

   

  Nu weer pas op de plaats; en bouw verder het Kasteel af met alle culturele mogelijkheden; waarmee men decennialang Almere een waardevolle imago teweeg zal brengen!!! inplaats van een woonwijk op de verkeerde locatie..!! Dan wordt de architectuurprijs automatisch door de bewoners zelf afgeven!!

  reageer
 • Thomas

   

  Wordt je soms niet moe van jezelf? Dit is niet het podium. Wil he echt je punt maken, dan stel je je verkiesbaar in maart 2018.

 • Ron h

   

  Kunnen jullie uitleggen waarom ibba een wereld green nominatie waard is? Lijkt mij de ambitie dat de floriadewijk de prijs zou moeten winnen want dat moet toch DE green urban city worden?

  reageer
 • Koos A

   

  Wie heeft er dan wel gewonnen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert