Poppodium Underground zoekt nieuwe naam

LELYSTAD • Vr 22 december 2017 | 11:35 • Vrijdag 22 december 2017 | 11:35
Het Lelystadse poppodium Underground gaat op zoek naar een nieuwe naam. Dat meldt directeur Bart Drost. Volgens hem komt de huidige naam niet meer overeen met waar de culturele instelling voor staat.

"Wij zijn laagdrempelig en programmeren voor een brede doelgroep. Underground is de naam van een alternatieve muziekstroming en roept - zo blijkt -  negatieve associaties op. Dat weerhoudt potentiële bezoekers om naar het poppodium te komen en dat willen wij met een nieuwe naam voorkomen,'' aldus Drost.

Donker en ondergronds
Jongeren van het toenmalige jongerencentrum De Klinker verzonnen de naam zo'n vijftien jaar geleden en vonden Underground toepasselijk omdat het pand onder een parkeergarage lag. Het woord underground wordt veel geassocieerd met alternatief, donker en ondergronds. "Maar wij zijn vriendelijk en gastvrij; toegankelijk en aantrekkelijk voor iedereen,'' benadrukt Drost.

Suggesties
Via de sociale media wordt een campagne gestart waarbij het de bedoeling is dat zoveel mogelijk Lelystedelingen meedenken en suggesties doen. Een reclamebureau gaat vervolgens met alle input aan de slag om een merk te bouwen dat de kernwaarden van het poppodium uitdraagt.

Het is de bedoeling dat de nieuwe huisstijl in september, bij de start van het culturele seizoen, wordt geïntroduceerd.

Woensdag 3 januari is Underground-directeur Bart Drost tussen 14.30 en 15.00 in de radiostudio te gast bij 'Dit is Flevoland'.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel