Agenten en buurtbewoners achtervolgen inbrekers

DRONTEN
In het buitengebied van Dronten zijn zondagavond buurtbewoners achter drie inbrekers aangegaan. Ze kregen kort daarna assistentie van de politie, die met een helikopter en hondengeleider hielp zoeken. 

Volgens de politie betrapten de buurtbewoners de mannen op heterdaad. Dat gebeurde op een boerenerf aan de Boudewijnlaan. De inbrekers gingen er vervolgens in een auto vandoor,  waarna de omwonenden de achtervolging inzetten. 

De politie vond de auto van het drietal later op de Installatieweg, maar de inbrekers waren er al vandoor. Er werd ook een Burgernetmelding verspreid om de mannen te vinden, maar dat mocht niet baten. In eerste instantie leek dat wel het geval. Toen meldde de politie dat er een verdachte was aangehouden, maar die persoon bleek niets met de zaak te maken te hebben. 

 

reacties (3)

 • Dirk

   

  Moeten burgers vaker doen. Inbrekers op de hielen zitten. Is ook een recht van de burger. Burgers mogen ook gewoon aanhouden! Actie jongens...pak ze ! Criminelen horen achter de tralies.

  reageer
 • Brammetje

   

  Ik dacht altijd dat het motto van de politie richting burger was: nooit zelf ingrijpen maar 112 bellen.

  reageer
 • Jozef

   

  Mooie samwerking aanpakken die klereleiers

  reageer
 • kees d.

   

  Foei Jozef mag je zulke worden gebruiken van Maria? En dat met de kerst.

 • Pieter

   

  NOu .. mooie samenwerking.. ? We hebben in onze samenleving niet voor niets politie bedacht, die voor de burger op moet treden in plaats van de burger zelf of zelfs met de burger. Daar weten ze in de voormalige DDR nog wel van mee te praten dacht ik. Ik heb het niet zo op burgerwachten en buurtpreventienetwerken. Daar komt niets goeds van.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert