Hendrik Wakker (20) PVV-lijsttrekker

URK • Do 28 december 2017 | 16:17 • Donderdag 28 december 2017 | 16:17
De 20-jarige Hendrik Wakker is de enige PVV-kandidaat op Urk voor de gemeenteraadsverkiezing in maart. Het is de eerste keer dat de partij van Geert Wilders meedoet in de vissersplaats.

Wakker studeert Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij wil voor zijn afstudeerproject stage lopen bij de landelijke PVV. Wakker is naast lijsttrekker ook meteen de enige persoon op de kieslijst van de PVV.

"Ik verwacht niet dat dat een probleem gaat zijn, want onze inschatting is dat we één zetel gaan halen." Toch is een tweede zetel voor deze partij niet ondenkbaar, als het aantal Urkers dat in het voorjaar landelijk op de PVV stemde dat nu ook gaat doen. Mocht die tweede zetel daadwerkelijk gewonnen worden, dan zal deze naar een andere partij gaan.

'Deel Urkers gaat misschien niet leuk tegen mij doen'
Wakker weet al een tijdje dat hij de PVV zal gaan vertegenwoordigen in de Urker raadszaal, maar hij wilde nog even wachten met het bekend maken van dat nieuws. "Ik verwacht dat een deel van de Urkers niet meer leuk tegen mij gaat doen als ze het weten. Vanuit de bijbel moet je liefde tonen voor de medemens en dat doet de PVV niet, in de ogen van een deel van de Urkers. Ook denk ik dat mijn leeftijd schokkend is voor veel van mijn plaatsgenoten".
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel