Muziekwinkel Max Guitar Store vertrekt naar Utrecht

ALMERE • Vr 29 december 2017 | 13:41 • Vrijdag 29 december 2017 | 13:41
Muziekwinkel Max Guitar Store verhuist volgende maand van het Almeerse bedrijventerrein Gooisekant naar het centrum van Utrecht. De winkel vestigde zich ruim 15 jaar geleden onder de naam Nederland Muziek aan de Radioweg en was jarenlang de enige winkel voor gitaren, drumstellen en keyboards in Flevoland.

Dat Max Guitars nu uit Almere vertrekt, heeft volgens een woordvoerder van de winkel alles te maken met de veranderde handel in muziekinstrumenten. De markt voor muziekinstrumenten wordt tegenwoordig gedomineerd door enkele grote Europese webshops. Zelfstandige winkels kunnen alleen nog overleven als ze zich specialiseren. Max Guitars heeft zich toegelegd op de verkoop van bijzondere en kwalitatief betere gitaren.

Op zoek naar 'funshoppers'
"Wij denken dat we met ons soort instrumenten beter in een stad kunnen zitten waar mensen komen 'funshoppen'. Een plek waar mensen eerst een mooie broek en een LP gaan kopen en ze daarna ook nog even bij ons binnenwandelen. De huidige locatie op een bedrijventerrein leent zich daar niet zo voor", legt de woordvoerder van de winkel uit. Het pand aan de Radioweg was volgens hem ook wat te groot geworden. 

Omdat Max Guitars zo weinig mogelijk spullen wil verhuizen, gaat de Almeerse winkelvoorraad met korting weg. Omdat het bedrijf onder dezelfde naam doorgaat, blijven garantie en service op verkochte artikelen gewoon geldig.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel