Dode (39) bij vuurwerkongeluk

SWIFTERBANT
Bij een ongeluk met vuurwerk aan de Vogelwikke in Swifterbant is een dode gevallen. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer is een man van 39 jaar uit het dorp. Meerdere mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Er waren twee jonge kinderen bij het incident aanwezig, zij zijn nagekeken in de ambulance. Ze waren fysiek in orde.

Over wat voor vuurwerk er is afgestoken kan de politie nog niks zeggen. 

 

reacties (36)

 • Tineke

   

  Inderdaad waar haal je get vandaan tr oordelen stond je erbij nee hou je mond dan en oordeel niet

  reageer
 • Al even anoniem

   

  Waar we het vandaan halen? Uit de wet en uit het gezond verstand. Maar goed, voor wie de man kende is het natuurlijk allemaal tragisch, maar de rest van Nederland denkt ook aan wat er had kunnen gebeuren met onschuldige bijstanders (zoals nu al met de kinderen). Het gaat hier niet om een dagelijks ongelukje, maar om moedwillig risisco's nemen die de overheid, juist omdat ze weet hoe gevaarlijk het kan zijn, uit wil bannen met een verbod. Familie en bekenden die niets van de discussie die dit voorval oplevert willen meemaken, kunnen maar beter even de media mijden.

 • Anoniem

   

  Ik schaam me kapot voor deze maatschappij!! Kijk al die reacties Misschien eerst na denken voor je wat typt de na bestaanden kunnen dit ook lezen! Heb respect voor de na bestaande!

  reageer
 • Henk

   

  De mortier had ook om kunnen vallen en een onschuldig kunnen doden. De nabestaanden hadden ook tegen die man kunnen zeggen dat hij eens normaal moest doen en dit niet afsteken. Wat had u voor commentaar gegeven als er ene onschuldige was gedood? Wat erg voor de dader en zijn vrouw?

 • Al even anoniem

   

  De nabestaande kennen we niet, maar mannen en jongens die denken een hele vent te zijn als ze met illegaal, zwaar vuurwerk in woonwijken in de weer gaan kennen we wel allemaal - en anders dan zij zien wij wel het gevaar, maar houden onze mond maar, want dit soort types houdt over het algemeen niet van kritiek. Gewone ouders houden hun jonge kinderen al bij legaal siervuurwerk uit de buurt, dus ouders die het prima vinden dat hun eigen jonge kinderen vlak bij zwaar vuurwerk gaan staan, daar komt inderdaad kritiek op, hoe erg het allemaal ook is. Lees op Fok dat het slachtoffer al eerder de verwoestende werking van vuurwerk van nabij heeft meegemaakt - mocht dat waar zijn, dan is wat er gebeurd is nog onbegrijpelijker.

 • Johan 32

   

  Ik snap de discussie over het verbieden niet zo. Het afsteken van vuurwerk is op dit moment namelijk al keihard verboden / strafbaar. En als het dan ook nog eens illegaal vuurwerk betreft...... Je rijdt even de grens over en je kunt het kopen en zo lang dat blijft, hebben we iedere keer illegaal ( lees idioot zwaar, gevaarlijk) vuurwerk op straat. Daarbij zijn we in NL als het over verkeersovertredingen gaat helemaal niet zuinig met boete's. Zo'n beetje alle vuurwerk gerelateerde overtredingen gaan naar bureau Halt. Lekker indrukwekkend voor de dader(s)............ ( niet dus)

  reageer
 • Anoniem

   

  Omdat er 1 man die geen goed verstand heeft moet daarom al het vuurwerk maar verboden worden? wat een onzin. Je gaat niet zomaar dood door vuurwerk en ik durf te wedden dat dit gewoon om illegaal vuurwerk gaat en heeft dus niks te maken met legaal vuurwerk , want aan legaal vuurwerk ga je niet zomaar dood, ja dan moet je een vuurpijl of pot aansteken en doorslikken of in je kont stoppen. Die man is dus bezig met illegaal vuurwerk en laat die kinderen ook gewoon in de buurt van het illegaal vuurwerk. Het is niet de schuld van het vuurwerk, maar het domme gedrag van mensen. Nu is er een discussie gaande over het verbieden van vuurpijlen en knalvuurwerk. Het moet niet gekker worden. Zorg eerst dat je het illegale vuurwerk onder controle hebt want heel veel mensen hebben gewoon illegaal vuurwerk, maakt niet uit waar je in nederland bent. Dan heb ik het over nitraten, vlinders, lawinpijlen enzo.. legale vuurpijlen en knalvuurwerk is gewoon veilg als iedereen de gebruiksaanwijzing leest en zich daar aan houd, dan is de kans klein dat er iets gebeurd. de ene vind oud en nieuw niks en de andere vind kerst niks. Ja mensen we zijn allemaal verschillend en je kan nooit alle gezichten 1 kant ophebben. de meeste ongelukken met vuurwerk gebeurd door niet goed nadenken. even iets anders: er word elk jaar zoveel aandacht aan besteed dat mensen nog steeds zitten te appen en bellen achter het stuur, er gebeuren zoveel ongelukken en onschuldige slachtoffers.maar mensen denken alleen maar aanzich zelf. Verbieden die mobieltjes?

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Moet ik hier nu uit afleiden dat volgens jou met legaal vuurwerk geen ongelukken gebeuren? Behalve als de gebruiker er dom mee omgaat? Maar dan zeg je daar dat de ongelukken niet de schuld zijn van het vuurwerk maar komen door het domme gedrag van mensen. Er gebeuren dus altijd nog ernstige ongelukken, ook met legaal vuurwerk. Daar helpt het 'onder controle hebben van illegaal vuurwerk' niets bij. Het aantal en de ernst van de ongelukken rechtvaardigt nog altijd een verbod op bezit en gebruik. Wat betreft appen en bellen achter het stuur, de regels daar worden ook steeds strenger. In de auto mag het niet. Het appen en bellen op de fiets wordt, of is, ook al verboden.

 • Ibrahim

   

  Vreselijk vuurwerk ongeluk met veel impact voor de nabestaanden, de buren en gehele buurt. Veel Sterkte voor de familie. Via het NOS is er dood leuk aangeven dat er nu al voor 68 miljoen Euro aan vuurwerk is verkocht !! De regering ziet alleen accijns inkomsten. Maar wat het uiteindelijk de maatschappij kost is enorm wellicht minimaal 3x zoveel als de inkomsten. De leed aan alle slachtoffers en mensen die voor de rest van hun leven ook verminkt zijn en verzorging nodig hebben. Milieuschade is ongekend, gemeente kosten voor het opruimen ongekend, brandschade eveneens en ga zo maar door.... Dat dit nog kan met alle kosten en ellende anno 2017 is onbegrijpelijk. Alleen de handelaren en producenten worden beter van. Na de ramp van Enschede had het gelijk verboden moeten worden. Een door de Gemeente geregeld vuurwerk show is al veel goedkoper en beter dan de kosten voor alleen die troep opruimen. maar helaas...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sam

   

  Voor de mensen voor een verbod zijn is hier de link naar het manifest. www.vuurwerkmanifest.nl

  reageer
 • Dirk Zaan655450

   

  Wat is er nu eigenlijk gebeurd? De man is toch niet door de knal alleen overleden? Hadden ze het ding in een prullenbak gedaan of dergelijk en is er een stuk staal rondgevlogen? En was het eigenlijk het vuurwerk van de man zelf?

  reageer
 • Karel

   

  U probeert excuses te zoeken, alsof het niet zijn eigen schuld was. Deze man heeft een grote witte bol met een lange lont afgestoken (ooggetuigen) en in a split second was hij dood. Zijn eigen vuurwerk, hij was volgens buurtbewoners altijd al een fervent vuurwerkaansteker.

 • Marcel

   

  De mens heeft een natuurlijke behoefte om net even verder te gaan dan normaal of legaal is. Om elkaar te overtreffen. Dáárom gaan er nu al (!) in Utrecht veel auto's in vlammen op en bestaan grote illegale vuurwerk bommen. En dáárom moet de grens dus anders. Zodat handhaving makkelijker wordt en de uitwassen wat kleiner. En iedereen weer over straat durft, het milieu gespaard wordt, noem de vele redenen maar op om dit pre middeleeuwse "verzetje" wat in te perken. Ben niet tegen een feestje hoor, maak er een prachtige vuurwerkshow van! Maar wel graag door professionals. Uitlaatklep nodig? Ga lekker sporten!

  reageer
 • Flevoburger

   

  er zijn hele volksstammen die op een zeer verantwoorde wijze met legaal vuurwerk omgaan. Zoals de diverse getuigen verklaren ging het hier om illegaal vuurwerk. Een algemeen verbod is net zoiets van alle alcoholische drank verbieden vanwege de vele drank gerelateerde verkeersongevallen. Maar ja, we zijn in Nederland nu eenmaal dol op verbieden en regeltjes......

  reageer
 • Den

   

  Het verbieden van het consumentenvuurwerk opent een hele grote markt voor het illegale spul, beginnende bij het semi-illegale aanbod in Duitsland en België. Daarnaast zal het echte illegale spul veel wijder verspreid worden. Om een rally-auto diepte veel te snel rijdt, te veel geluid maakt en slachtoffers maakt ga je ook niet alle normale auto’s verbieden.

  reageer
 • Anne-Marie

   

  Wat een onzin. Hierbij ga je er dus voor het gemak maar van uit dat iedereen die nu legaal vuurwerk afsteekt op momenten dat het mag, onmiddelijk over gaan tot de aanschaf van iets illegaals?

 • peter van den bemt

   

  Is dat wel zo? Als je al het vuurwerk verbiedt, dan gaat het er niet meer om of je het legaal of illegaal gekocht hebt, je mag het gewoon nooit hebben en gebruiken. Hoe moeilijk is dat? Duidelijker kan niet.

 • Douwe

   

  Tja, eigen schuld en ook geen medelijden. Wel wat sneu voor de nabestaanden. In ieder geval zullen de aanwezige kinderen later niet lopen klooien met dit soort vuurwerk. Een harde maar goede les.

  reageer
 • Karel

   

  De kinderen zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar ik denk dat ze een trauma voor hun verdere leven hebben opgelopen. Laten al die stoere vuurwerkafstekers met hun houding van "als je maar goed oplet, gebeurt er niks" hier wat van leren.

 • Zeewoldenaar

   

  Het is je reinste flauwekul dat een vuurwerkverbod niet te handhaven is. Een enkele knal en je bent verraden en ook nog door jezelf. Het argument van niet-te-handhaven is een schijnargument van voorstanders. Je hoeft geen politicus te zijn om dat in te zien.

  reageer
 • Willem

   

  En dan? Er wordt wat geknald, denk je dan echt dat diegene wordt opgepakt? Die is dan allang weg voordat de politie er is. Onmogelijk te handhaven. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat in te zien.

 • Karel

   

  Precies, ik heb al diverse malen geprobeerd hiermee mijn punt te maken, maar mijn reacties worden niet geplaatst of ze komen niet goed door. Gewoon alles verbieden maakt handhaving een stuk eenvoudiger. En het legale vuurwerk wat als onveilig is getest (maar liefst 22%) had eerder tóch de veilige CE-markering gekregen. Artsen zeggen al zo lang door de gewonden die zij zien dat legaal vuurwerk kan net zo gevaarlijk zijn, maar wie luistert daar naar? Ik wens vooral alle hulp- en zorgverleners komende avond en nacht een veilige en relatief rustige jaarwisseling.

 • early

   

  misschien een beetje achteraf: hier is duidelijk sprake van illegaal vuurwerk; vaak is dit voorzien van een snelle-lont, zgn. QUICKFUSE. Deze branden met een snelheid van 100m/sec. Vaak staat deze informatie niet in de gebruiksaanwijzing of heeft de gebruiker dit niet gelezen. Zodra je het aansteekt, ontploft het stuk ook vrijwel meteen. Weglopen is dan te laat.

  reageer
 • Dirk

   

  Stuitend om te moeten vernemen dat zovelen dit slachtoffer in hun onwetendheid misbruiken in hun strijd tegen door de Nederlandse overheid gereguleerd goedgekeurd legaal consumentenvuurwerk. Dit slachtoffer is helaas overleden omdat hij zich in heeft gelaten met illegaal verkregen profesioneel vuurwerk. Een totaalverbod op het legale alternatief had dit niet kunnen voorkomen. Sterker: onderzoeken tonen telkens opnieuw aan dat het wegnemen van de legale markt de illegale markt enorm stimuleert. Bij het overduidelijke gebrek aan handhaving dat in Nederland heerst is het daarom voor de hand liggend dat dergelijke fatale ongevallen enkel vaker voor gaan komen. Is dat wat u met een totaalverbod op consumentenvuurwerk wilt bereiken? Nee toch zeker...

  reageer
 • Bas

   

  Met jouw argument zouden we net als in de usa, vuurwapens ook legaal moeten kunnen aanschaffen

 • Eddy

   

  Stel je eens voor dat vuurwerk verboden is. Vuurwerk dat dan wordt afgestoken is per definitie dan illegaal. Lijkt me een stuk makkelijker te handhaven toch?

 • Mirjam

   

  Vreselijk triest en verdrietig zoiets. Familie sterkte met dit verlies. We wensen jullie Gods nabijheid toe. En mocht dit een roepstem zijn voor ons aller harten.

  reageer
 • Wimpie

   

  Voor volgend jaar een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.....Sterkte voor de nabestaanden...

  reageer
 • Dottie

   

  Het is triest natuurlijk , maar om welk vuurwerk gaat het nu. Illegaal dan moet je als volwassenen mens ook weten dat dit niet kan. Verbieden nee, want een ieder weet waar hij of zij mee bezig is. Als een gemeente dit zou doen wordt er weer geklaagd over de kosten. Zo blijft er altijd een discussie bestaan. Ik denk persoonlijk dat men goed na moet denken en ook aan de veiligheid van de omgeving . Men denkt altijd mij gebeurt dit niet. Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • Cornelia

   

  Willens en weten is er, zeer waarschijnlijk, zwaar vuurwerk afgestoken, dit in de nabijheid van volwassenen en kinderen. Van volwassenen mag je verwachten dat ze zich houden aan wet-en regelgeving m.b.t. vuurwerk, zeker ten overstaan van kinderen, maar helaas.

  reageer
 • Bianca brons

   

  Ik ben er mee eens mensen kinderen en natuurlijk de dieren zijn meestal het slachtoffer mensen die professionele diploma hebben met vuurwerk daar kun je het beter aan over laten kinderen en volwassenen en jongeren die vaker een ongeluk kunnen krijgen met vuurwerk is natuurlijk erg maar als je met je hond buiten gaat lopen om hem uittelaten en de andere dieren zoals vossen vogels en reeen en zwerf katten met kittens vindt ook erg want hun moeten namelijk een veilige plekje zoeken om geen vuurwerk naar hun toe gesmeten te krijgen sommige mensen die dan bijvoorbeeld dronken zijn vinden het soms leuk om weleens een rotje in een kontje van de katten te doen en dan gelijk aftesteken en dat die kat dan gelijk dood er aan gaat is verschrikkelijk ik ben er helemaal klaar mee laat de professionele mensen maar die vuurwerk maar afsteken zonder dat alle mensen kinderen en jongeren en volwassenen en oudere mensen er last van moeten krijgen en te verkomen dat er ongelukken komen

  reageer
 • Anne-Marie

   

  Zouden de inwoners van Swifterbant uit respect voor de overledene willen stoppen met het afsteken van al het vuurwerk en pas willen beginnen met afsteken tijdens de jaarwisseling, morgen na 12 uur snachts

  reageer
 • Hans B

   

  Ik zou het nog meer gepast vinden om in Swifterbant deze jaarwisseling helemaal geen vuurwerk af te steken.

 • Ed

   

  Misschien eerder uit medeleven met zijn kinderen? Als de overledene zelf een paar simpele regels had gerespecteerd, had dit drama niet plaatsgevonden. Triest maar waar.

 • Rob

   

  Ipv een stille tocht een stille dag (31.12) zou inderdaad heel erg gepast zijn. Zou ik in Swifterbant wonen zou ik meedoen. Voor alle betrokkenen mijn diepste medeleven voor dit tragische ongeval. *Sterkte*

 • Peter

   

  Stoppen met die gevaarlijke geld verspilling! !! Professioneel vuurwerk veel beter Door gemeentes gesponsord! !!

  reageer
 • Anne-marie

   

  Het is aangetoond dat oudejaarsdag en avond de meest gevaarlijke dag in Nederland is van het hele jaar. Ook is aangetoond dat er ongekend hoge kosten gemoeid zijn met alle slachtoffers van vuurwerk. Auto's hebben nut. Vuurwerk heeft geen nut. Dus het instandhouden van deze gevaarlijke situatie door de overheid is bijna crimineel te noemen. Op ieder stukje gereedschap zitten tegenwoordig vingerbeveiligingen waarmee je nog amper normaal kunt werken. Maar vuurwerk mag gewoon in het bijzijn van mensen afgestoken worden, zondar dat je achter veiligheidsschermen e.d. zit. Bizar

  reageer
 • Aardappeltje

   

  In die zin hebben autos ook geen nut, er is al sinds de jaren 70 technologie die het mogelijk zou maken om auto's weg te halen van de weg via een systeem vergelijkbaar met de parkshuttle bij het rivium. Tevens klopt je claim van gevaarlijkste dag niet, dat is je verjaardag (Met ruim 8% meer doden dan op een normale dag,- hier zijn verschillende verklaringen voor.) Het is wel de meest gevaarlijke nationale feestdag, maar daarbij houd je wel lekker achterwegen dat 84% van die ongelukken volgens het OVV wat die uitspraak maakt door illegaal vuurwerk komen, en de overige 16% nog onveilig gebruik bevatten. Het instant houden van het gevaar kun je inderdaad crimineel noemen, omdat dat het ook al grotendeels is. Als je alleen ongelukken met legaal vuurwerk telt is trouwens het bezoek aan een gemiddelde landelijke voetbalwedstrijd gevaarlijker per aantal mensen betrokken. Daar zet je trouwens ook niet bij dat (Al heb ik veel medelijden met de familie) er al grote signalen zijn dat het vuurwerk wat hier in het spel is ook niet legaal is geweest.

 • Niels

   

  Wat een ellende toch weer ieder jaar. Is het niet honderd duizende euro's aan schade dan is het wel een dode. Lekker bezig! 'k Ben blij dat ik niet aan deze achterlijke "traditie" mee doe. Het mag van mij dan ook zo snel mogelijk verboden worden.

  reageer
 • Poe

   

  Alles wat je doet in je leven zitten risico's aan.(skiën, auto rijden,werken enz enz. Ook (illegaal) vuurwek dus. Sterkte voor de na bestaanden.

  reageer
 • Ger

   

  Vertel je dit volgend jaar aan de moeder en kinderen?

 • Rob

   

  Makkelijk verhaal, gelukkig zijn er hierbij geen omstanders getroffen.

 • Erik de Vries

   

  Verbieden kan best een optie zijn maar eigenlijk is het van de zotte dat de overheid iets moet verbieden omdat er elk jaar een paar mensen zijn die zich niet aan de regels houden en willens en wetens grote risico's nemen. Als je je aan de regels houdt is auto rijden misschien wel gevaarlijker. Maar soms moet je de mens misschien wel tegen zichzelf beschermen. ...

  reageer
 • Herman

   

  Triest voor de nabestaanden ten eerste. Ten tweede ben ik voor een algemeen verbod op alle vuurwerk, het moet maar eens afgelopen zijn met dat zinloze gedoe.

  reageer
 • Niels

   

  Als je alles gaat verbieden kan je mensen beter op een bed houden, zoals in de film I robot. Ik vind persoonlijk motorrijden leuk, is net zo gevaarlijk, vooral als je er onvoorzichtig mee om gaat, autorijden is ook gevaarlijk, (In 2016 vielen er in Nederland 629 verkeersdoden, dat is dus bijna 2 per dag) snowboarden vind ik leuk is ook gevaarlijk, bergbeklimmen kan dan ook niet meer, komen ook vaak mensen bij om, mountainbiken kan niet meer, voetballen raken mensen ook vaak mee geblesseerd is dan eigenlijk ook niet meer toegestaan.... Snap je? mensen zijn zelf hoofdzakelijk verantwoordelijk .... Waar ik wel voorstander van ben is dat het beter gereguleerd wordt. Hoe dat precies moet kan onderzoek naar gedaan worden. Maar denk b.v. aan een wapenverlof... de schietsport is redelijk streng gereguleerd.

 • Jerry

   

  Vreselijk voor de nabestaanden, sterkte in deze tijd. Verbieden van vuurwerk heeft geen zin wegens gebrek aan handhaving capaciteit / lage staffen, vuurwapens zijn ook verboden en dat is al niet te handhaven. Pas als het kalf doodgeschoten is dempt men in Nederland de put.

  reageer
 • Arjan

   

  OOK met Nederlands vuurwerk kan dodelijk letsel worden veroorzaakt als je er "normaal" mee omgaat. Er is deze week nog in het nieuws geweest dat 20% van het Nederlandse vuurwerk onveilig is. Laten we eindelijk eens begrijpen dat letsel niet alleen door illegaal vuurwerk word veroorzaakt en ook dat het niet altijd de personen zijn die vuurwerk (legaal/illegaal) afsteken. Heel vaak zijn het namelijk de toeschouwers.

  reageer
 • Aardappeltje

   

  Leuk dat je de media zo direct gelooft op hun woord, maar als je het gaat uitpluizen gaat dit dus om een gesprek met de inspectie. De 20% komt al uit een risicogroep van 312 producten die als mogelijk onveilig werd ge-acht (en niet al het vuurwerk dus) en vervolgens zijn die 20% ook niet in de schappen gekomen (daar is dus de inspectie voor) Leuk praatje, maar dat vuurwerk ligt dus nieteens op de plank in de winkel. Er is geen specifieke data of illegaal vuurwerk toeschouwers ook meer risico lopen, maar als ~50% van de verwondingen is bij toeschouwers en ~84% van de verwondingen gebeurd met illegaal vuurwerk, dan is bij definitie dus ook de meerderheid daarvan veroorzaakt door illegaal vuurwerk. De overige 16% met legaal vuurwerk rekent dan ook dom gedrag met vuurwerk of de veiligheidsvoorschriften niet navolgen niet apart mee.

 • Jeroen

   

  Dat iets onveiligs is, betekend nog niet dat 't dodelijk is. En buiten dat, word hetgeen wat als onveilig word aangemerkt direct uit de handel gehaald, dus bij deze is je verhaal volledig ontkracht. De beste man stak een shell af, en dat is professioneel vuurwerk. Dat houd je niet tegen wanneer je het legale vuurwerk verbied, nee, dat komt dan juist met container ladingen tegelijk binnen.

 • Johan Franken

   

  Verbieden van gevaarlijk illegaal vuurwerk heeft weinig zin zolang het nog via de achterdeur gekocht wordt en binnen komt. Nabestaande sterkte.

  reageer
 • piet

   

  heel erg voor de nabestaande en de kinderen om dit te ervaren . maar toch wel benieuwd wat precies de oorzaak is . als je normaal met nederlands vuurwerk om gaat kan het niet zomaar dodelijk zijn daar zijn hier de regels streng genoeg voor ( tuurlijk blijft een kans op verwonding altijd aanwezig)

  reageer
 • Tim

   

  Stop nou toch met die vuurwerk ellende, verbied die rommel toch eens overheid. Elk jaar weer dodelijke slachtoffers en mensen met beschadigde handen, voeten en ogen, let maar op, ook deze komen er de komende 48 uur weer bij. Vaak omstanders die slachtoffer worden terwijl ze zelf niets afsteken en het letsel gewoon cadeau krijgen van anderen. Waarom? Wat voegt deze ellende nou toe aan de jaarwisseling. Inderdaad, helemaal niks en zonde van al het geld. Familie van het slachtoffer, sterkte met het verlies...

  reageer
 • Wieke

   

  Verbieden helpt niet tegen illegaal vuurwerk. Ik denk dat er bij een verbod zelfs meer illegale troep verkocht gaat worden.

 • Hanzsel

   

  Nee, hopelijk de laatste van dit jaar!

  reageer
 • Hendrik Jan van Kampen

   

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden verschrikkelijk dat dit moet gebeuren Ze zouden alles moeten afschaffen geen vuurwerk

  reageer
 • kees d.

   

  Hoewel vuurwerk niet mijn ding is wens ik de nabestaanden heel veel sterkte.

  reageer
 • Van den Berg - Emmeloord

   

  Vreselijk voor de nabestaanden! Zo op de een-na-laatste dag van het jaar. Weer een gebroken gezin. Sterkte

  reageer
 • Sonja

   

  Lekker dan net zo voor het nieuwjaar Vreselijk voor de nabestaande

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert