Wandelgebied De Driehoek opnieuw dicht

LELYSTAD • Di 2 januari 2018 | 14:25 • Dinsdag 2 januari 2018 | 14:25
Wandelgebied De Driehoek in de Oostvaardersplassen is een week na opening opnieuw gesloten voor bezoekers. Het gebied was in december al zo'n drie weken gesloten en ging vlak voor kerst weer open. 

Vanwege de slechte terreinomstandigheden en rust voor de dieren heeft Staatsbosbeheer opnieuw besloten het gebied te sluiten voor wandelaars. Volgens de natuurorganisatie zorgt de vele regen van de afgelopen tijd ervoor dat het terrein moeilijk begaanbaar is voor de dieren, maar ook voor wandelaars. 

Half januari zou het gebied sowieso al sluiten omdat het in de wintermaanden gebruikt wordt als rustgebied voor de edelherten, heckrunderen en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen. ​In de winter hebben dieren een beperkte vetvoorraad, waardoor het belangrijk is dat ze spaarzaam met hun energie omgaan. Zodra bezoekers de rust verstoren, en de dieren hun plek moeten verlaten, kan dat een negatief effect op de beesten hebben. Om dezelfde reden worden dan ook het Oostvaardersbos en het Kotterbos beperkt toegankelijk voor bezoekers. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel