Struikelen over straatnamen: de Alikruikweg

BIDDINGHUIZEN • Wo 3 januari 2018 | 18:17 • Woensdag 3 januari 2018 | 18:17
Je zal maar op een plek wonen waarvan niemand de naam goed kan uitspreken of opschrijven. Dat komt in onze provincie veel voor.

In het kader van het nieuwe jaar - en dus nieuwe kansen - besteedt Omroep Flevoland aandacht aan deze lastige straatnamen. We laten een expert, ervaringsdeskundige, en omwonenden aan het woord over de naam. 

En ook Biddinghuizen ontkomt er niet aan. In het dorp is een weg die geregeld leidt tot grote verwarring: de Alikruikweg. Volgens expert René Dings denk je ten onrechte al gauw aan een vrouw bij de Alikruikweg: "Ja, want wie is Ali Kruik is dan de vraag, mevrouw Kruik. Een instinker", zo laat de schrijver van het boek Over straatnamen met name weten. 

Maar wie of wat is Ali Kruik dan? Ervaringsdeskundige Diny Frederiks, bewoner en ondernemer aan deze weg, legt het ons uit. "Een alikruik is een klein slakje en groeit langs de kust aan betonpalen. Als kind heb ik er vaak naar gezocht op vakantie, dat was gewoon een uitje", legt Frederiks uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel