Eetcafé Mokum en restaurant Baltimore gesloten

ALMERE
Eetcafé Mokum en restaurant Baltimore in Almere Buiten zijn gesloten. Op de deuren van de eetgelegenheden op het Baltimoreplein hangt een briefje dat 'de activiteiten zijn beëindigd'. De eigenaar van de horecazaken is niet failliet.

De eigenaar laat weten dat het door teruglopende bezoekersaantallen niet meer rendabel is om open te blijven. "We zien een dalende lijn van klandizie en verwachten ook niet dat daar op deze locatie verbetering in komt."

Het personeel is op de hoogte en de meeste werknemers hebben inmiddels al een nieuwe baan gevonden.

reacties (9)

 • Merel

   

  Het was een gezellig restaurant, maar de laatste tijd hadden ze wel veel Groupon aanbiedingen wat vaak al een voorteken is als laatste strohalm. Voor de rest altijd lekker gegeten hier met leuke bediening.

  reageer
 • Martijn

   

  Het winkelcentrum is nooit afgemaakt en vanaf de eetgelegenheden ziet het er allemaal troosteloos uit. Niet echt om gezellig op een terrasje te zitten. Het Italiaanse restaurant was al een jaar eerder weg. De gemeente moet hier echt iets aan doen, anders is het zometeen helemaal kaal en leeg.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Waarom is dat de taak van de gemeente? Is die soms de Universele Geluksprovider? Kom op zeg!

 • Hilda

   

  Heeft het ook te maken met de concurrentie van Breed?

  reageer
 • Almeerse

   

  Dat lijkt me niet, totaal ander concept. Ik kwam wel eens in beide genoemde zaken, terwijl een zaak als Breed me totaal niet aanspreekt. Het heeft denk meer te maken met de locatie en ligging van het terras.

 • Jozef van E

   

  Wie verzint het om horeca rond en deels op een groot parkeerterrein en naast een busbaan met om de paar minuten rinkelende bellen te plannen? Heb bij beide gelegenheden wel eens op een zomeravond op het terras gezeten en gegeten. Niet uit te houden van de herrie. Cato heeft gelijk. Het Globeplein had potentie, maar is nu ook een sfeerloos stuk Almere Buiten.

  reageer
 • Cato

   

  De bedoeling om en het centrum van Buiten en Horecaplein is volkomen mislukt door de indeling. Als het Globeplein was heringericht met terrassen en groen en de destijds leegstaande winkelpanden waren gebruikt voor leuke cafeetjes was er waarschijnlijk een gezellig centrum ontstaan. Nu liggen de gelegenheden te verspreid uitelkaar. Resultaat was van te voren al te voorspellen .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ton V

   

  Jammer, bij Mokum kon je lekker eten voor een hele redelijke prijs . Het personeel was ook top. Bedankt mensen en veel succes in jullie nieuwe baan !

  reageer
 • Ton V

   

  Jammer, bij Mokum kon je lekker eten voor een hele redelijke prijs . Het personeel was ook top. Bedankt mensen en veel succes in jullie nieuwe baan !

  reageer
 • Martin

   

  Het plein en het ontwerp hebben weinig tot geen uitstraling. Helaas. De consument wordt niet echt uitgenodigd om hier iets te gaan eten. Natuurlijk is het een omgeving in ontwikkeling. Wanneer de eigenaar niets doet aan de uitstraling zal het een gebed zonder eind worden.

  reageer
 • Wieke

   

  Gelukkig voor de werknemers is er veel vraag naar goed horecapersoneel. Jammer dat het de eigenaar niet gelukt is de zaken draaiende te houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert