Leefbaar Lelystad wil dat raadslid Bos zetel opgeeft

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad wil dat haar raadslid Tjakko Bos zijn zetel opgeeft. Dat laat fractievoorzitter Jack Schoone weten. Bos keerde na het zomerreces van 2017 niet meer terug in de raad vanwege persoonlijke omstandigheden. En de fractie vraagt zich af of hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn rentree zal maken. "Wij missen al ruim een half jaar een zetel die we hard nodig hebben,'' aldus Schoone.

Slechte zaak
Hij doelt op de komende raadsvergaderingen waarin over diverse dossiers nog gestemd gaat worden. "In theorie hebben wij vijf zetels, maar we zitten altijd met z'n vieren. Dat is voor ons als oppositiepartij een slechte zaak. En we missen structureel een raadslid, terwijl er voldoende werk is. Zeker met de verkiezingen op komst. Ik heb diverse keren via de mail gevraagd of hij de eer aan zichzelf wil houden, maar ik kan verder niets doen. Bos is als raadslid immers gekozen op persoonlijke titel,'' zegt Schoone.

Zaal en Wijngaard
Leefbaar-raadslid Hans Zaal keert na een periode van afwezigheid wegens ziekte dit jaar weer terug in de raad. Hij werd de afgelopen maanden vervangen door Michael Wijngaard. Schoone zou graag zien dat Wijngaard de zetel van Bos zou overnemen, zodat de fractie de laatste maanden op volle oorlogssterkte kan opereren.

Moeizame communicatie
De fractievoorzitter van Leefbaar Lelystad zegt niet meer te weten dan dat Bos door ziekte en mantelzorgtaken zijn raadswerk niet heeft kunnen doen. Communicatie verloopt moeizaam, omdat Bos volgens Schoone niet op mails en telefoontjes reageert. Tjakko Bos debuteerde vier jaar geleden als fractievoorzitter van de Partij voor Lelystad, met drie zetels toen de grootste nieuwkomer in de raad. In december 2015 sloot de PvL zich aan bij Leefbaar en werd Bos raadslid.

Raadsperiode afmaken
Tjakko Bos laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten dat hij vanwege ziekte is uitgeschakeld, hard aan zijn herstel werkt en de ambitie heeft om zo spoedig mogelijk voor de verkiezingen in maart weer als raadslid aan de slag te gaan. Zodat hij zijn raadsperiode netjes kan afmaken. Bos neemt daarna afscheid van de lokale politiek.

reacties (10)

 • Ben

   

  Wel makkelijk geld opstrijken. 8 maanden afwezig, niets van je laten horen maar wel 1000 euro per maand gemeenschapsgeld opstrijken. En Bos werkt nog wel bij 'Welzijn'. #SCHANDE Leefbaar had deze man moeten royeren. Misschien is er nog een plekje bij de IPL? de partij van de weglopers en de aanlopers (Hoppers)

  reageer
 • Rinus

   

  Kan Leefbaar iemand royeren die lid is(was) van de PVL? Leefbaar bestaat nu uit Jack Schoone (Leefbaar), Tsjako Bos (PVL), Wim Botter (PVL), Hans Zaal/Michael Wijngaard(PVL), Marianne v.d. Watering (IPL/LEUC). Dus Leefbaar bestaat nu uit 80% partijhoppers, Leefbaar heeft dus nog 1 echte zetel over. Lokale partijen, het is als carnavalsverenigingen, zo heb je er 1, zo heb je er 3. De basis ontbreekt.

 • PVL

   

  Bos voor wethouder een Lelystedeling met het hart voor de burger op de juiste plaats !

  reageer
 • lelystedeling

   

  De fractie van Leefbaar Lelystad wordt ONLEEFBAAR. Wat een bij elkaar geraapte ego's. Wat hebben ze eigenlijk de afgelopen 4 jaar bereikt, die feestpartij van Wim Botterc.s. NIETS ! Halen ze een dissident binnen van de Inwonerspartij, mevr. v.d. Watering die zich tijdens schorsingen van debatten laat influisteren door een ex-fractievoorzitter van de Inwonerspartij wat ze "moet"zeggen of doen. Vandaar dat die schorsing van het debat m.b.t. motie van wantrouwen zolang duurde, want de fluisteraar kon het debat niet volgen want de integrale gemeenteraadsuitzending kon niet plaatsvinden daar de apparatuur niet op die dag was afgestemd.

  reageer
 • Johan

   

  Deze partij kun je natuurlijk echt niet meer serieus nemen.... De partij bestaat bijna volledig uit gestolen zetels (3 van de PVL en 1,van de IPL/LEUC). Nu klagen dat ze 1 zetel missen, deze club zit bijna nooit volledig in de raad er is bij die partij iedere keer wel iemand die zijn eigen zaken belangrijker vindt dan die van de burger waarvoor ze in de raad zitten. Continue naar college (lees wethouder van Wageningen) wijzen om eigen onmacht te verbloemen en fungeren als spreekbuis van Wout Jansen. Een lachertje deze club, hoop dat de ze (met hulp van de PVV) bij de volgende verkiezingen volledig weg worden gevaagd...

  reageer
 • Stevie

   

  Je hebt helemaal gelijk, een aanfluiting voor de gemeenteraad dit stel. Hicham die een kennisje met nihab de bus instuurt, (die wordt geweigerd omdat haar gezicht niet te zien is) waarbij hij zorgt dat de chauffeur bijna wordt ontslagen en een kroegbaas die zelf vaak dronken achter de bar door een microfoon staat te lallen. Het is te hopen dat dit zooitje snel weg is.

 • Jond

   

  Met de PVV in de raad zal het een herhaling van zetten worden. De heren Bos en Wijngaarden hebben, en vooral: hádden, niets met politiek. De heer Stormbroek idem dito. 'Doodgeboren kindjes' dus! Het eigen ego telt. De heren Bos en Wijngaarden wonen zolang in Lelystad, (Bos al rond de 50 jaar), dat ze dachten 'het dorp' Lelystad wel even te veranderen. Van Wijngaarden zag de kop al in een redactioneel stuk: "Van kroegbaas tot burgemeester". Zo werkt het gelukkig niet. Deze heren zijn uitgespeeld. Van Stormbroek zal spoedig volgen.

 • news deadline

   

  Tuurlijk kan iemand een keer wat hebben, maar het was niet alsof Tjakko Bos voor de zomer van 2017 ooit wel eens iets deed of zei in de raad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kareltje

   

  Daarom moeten we ook naar een systeem waarbij de partij bepaald wie er een zetel krijgt en wie die zetel moet opgeven. In combinatie met een drempel van 5 zetels ben je dan in een klap van die dure, slappe, splinterpartijtjes af.

  reageer
 • Johan

   

  Haha dat wordt dan rustig in de raad, volgende verkiezing haalt geen 1 partij de kiesdrempel van 5 zetels...

 • Ilse

   

  Dat is dus waarom een minimale opkomstverplichting niet gek zou zijn. Die mensen worden betaald, daar mag wat voor terug vewacht worden

  reageer
 • Berend

   

  Wat een soap party. Narigheid intern. Geen duidelijke lijn. Weinig inhoud en als enige party een motie indienen tegen wethouder van wageningen. Dat heet aandacht afleiden van eigen problematiek. Wat een kneuterige party

  reageer
 • Poe

   

  Die motie was meer dan terecht.

 • Jond

   

  Centenkwestie!

  reageer
 • Frank

   

  Niet gemerkt dat Hans Zaal er niet was.

  reageer
 • Rinus

   

  Ook niet gemerkt dat Michael Wijngaard er was en Tsjakko Bos niet gemist.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert