Enquête: Ben jij tevreden over de lokale politiek?

FLEVOLAND
Veiligheid op straat, groen in de buurt, ouderenzorg, het inzamelen van afval en parkeerbeleid: het zijn maar enkele van de onderwerpen waar de gemeente over gaat. Over ruim twee maanden kunnen we naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. 

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen willen de regionale omroepen en de NOS graag weten wat jij belangrijk vindt: welke onderwerpen moeten als eerste worden aangepakt in jouw gemeente en waarom? En waar is jouw gemeente juist heel goed in? 
In de week van 8 tot 15 januari stond de enquête online. Bijna 30.000 Nederlanders hebben de enquête ingevuld, van wie zo'n 1200 Flevolanders.

Doel is om een nog beter beeld te krijgen van wat er leeft en dit te gebruiken in onze berichtgeving op weg naar de verkiezingen van 21 maart.

reacties (11)

 • Esveen

   

  Als dit erg oud nieuws is en niets meer mee kunt, haal dit item dan weg.

  reageer
 • Esveen

   

  Als dit erg oud nieuws is en niets meer mee kunt, haal dit item dan weg.

  reageer
 • Kanook

   

  Zeer tevreden, niks meer aan doen, kan het iedereen aanraden.

  reageer
 • Hannes

   

  Nee; daarom ga ik weer een poging wagen, tijdens de gemeenteraads-verkiezing! "Zondebokken zal je altijd houden in de politiek die achteraf weer gelijk krijgen!"

  reageer
 • L. Lendeling

   

  Leve de maatschappij waarin wij leven! Men roept maar wat en loopt maar achter elkaar aan. Minderheden die denken dat zij de meerderheid van het volk vertegenwoordigen. Maar wie of wat is het volk? We worden steeds asocialer en onverdraagzamer met z’n allen. Het recht van de sterkste geldt steeds meer en vaker. In dit land glijden we steeds verder af naar ieder voor zich en God voor ons allen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Invullen. En dan? Zoals met al het ‘nieuws’, wordt er uiterst selectief omgegaan met de verslaggeving. Voorbeeld, Baudet. Elke uitspraak, stap die dit nieuwe kamerlid doet, wordt bijzonder vreemd verslag van gedaan. Is er maar een twijgje te vinden, dan verandert de NOS deze in een gigantische stok om mee te slaan. Suggestieve verslaggeving zelfs. Maar, andere, nog niet eens als kamerlid gekozen klanten, noem bijvoorbeeld een Mw. Simons, krijgen kritiekloos ruim baan. Noem dit maar eens neutrale verslaggeving. Zoekt u voorbeelden, man en paard noemen dus? Simons met haar gevolg van BIJ1, in opspraak gekomen door nr 3 op de lijst, verhaal is dat deze Mw beweert psychiater te zijn geweest. AT5 wil factchecken, krijgt de belofte van een statement, maar na lang wachten worden ze onbeschoft genegeerd.. Er loopt een officieel onderzoek vanuit de artsenorganisatie om dit boven water te krijgen. RTL doet zowaar verslag. NOS? Geen woord, terwijl in Buitenhof alle kans voor de interviewer was om dit boven water te krijgen. Tweet van Baudet over klimaat verandering. Hiemstra (U weet wel, van het weer) tweet dat alles onjuist is en dat mag breeduit in het ‘ nieuws’. Wat blijkt achteraf? Zie artikel Volkskrant (notabene), Baudet had gewoon gelijk met zijn vier statements. Wordt dit dan ook even gebracht door de NOS? Eh.. Oftewel, laat die enquête ook maar zitten. Als het niet in het straatje past van de NPO, dan krijgen we het ook niet te horen. Eenieder die hier in de comments met droge ogen beweert dat de NPO neutraal is mag zich wel twee x bedenken..

  reageer
 • Barbara

   

  Bent u ook zo neutraal in uw overige berichtgevingen?

 • Erik

   

  Ik kon hem niet invullen.. Ik moest bij vraag 8 tenminste 1 optie invullen....

  reageer
 • Roel

   

  Ik was vol goede moed begonnen met de enquete maar toen kwam ik toch persoonlijke vragen tegen waar ik geen behoefte aan heb om ze in te vullen maar als ik ze niet invulde kon ik het niet versturen; gelukkig kon ik deleten. Gewoon erg domme vraagstelling .

  reageer
 • Barbara

   

  Enquêtes? Daar geloof ik niet in. Het soort vraagstelling en de oprechtheid zijn niet te ontdekken. Wel geloof ik in een verbod op loslopende katten, en een opruimverplichting van vaste hondenuitwerpselen. Op de tweede plaats ophouden met het onderhoud Groen uit te besteden via sluipwegen. Dergelijke wegen lopen dood. Kijk om je heen! Geef menig werkloos inwoner een baan bij eigen Gemeentelijke Groen en Plantsoenendienst. Houd de zaken in eigen hand/beheer/dicht bij huis, daar doe je je bevolking een plezier mee, je kweekt saamhorigheid. Tot slot ophouden met mensen tegen beter weten in zelfredzaamheid aan te praten in zaken als a-sociale gedragingen die door toedoen van onbegrip de neiging hebben crimineel te zijn of worden. Wanneer fatsoen moet je doen er niet inzit en in geen velden en wegen te bekennen is dan zal aan optreden overheid niet te ontkomen zijn. Kwakzalverij levert schijnvertoningen op. Doekjes voor het bloeden. Optreden dus en wel met opgeheven flinke vuist! Opvoeding en het tevreden houden van je bevolking zal in de breedste zin van het woord niet meer lukken door het innen van belastingen alleen, of her en der eens een bekeurinkje uit te delen, maar zal door een wijdere betekenis te geven aan zingeving de oppervlakkigheid misschien flink kunnen verminderen. Succes ermee.

  reageer
 • Poe

   

  Veel onzin..verbod op loslopende katten is niet haalbaar (moet via de overheid), groen door werklozen laten doen is pure broodroof, erg duur en inefficiënt. Vraag me ook af hoe je saamhorigheid kweekt door mensen een baan te geven die ze niet willen. Hoop voorstellen die gewoon niet haalbaar zijn..toevallig bezig met in de raad te komen? Ken nog wat politici die een boel roepen en niets leveren

 • peter van den bemt

   

  Ik zou er ook niet in geloven als deze enquete van de gemeente zelf kwam. Maar deze enquete wordt gehouden door de regionale omroepen en de NOS. Die hebben geen enkel belang bij het beïnvloeden van de uitslagen. Juist het brengen van min of meer schokkend nieuws, gemeentes waar de politiek ondermaats gevonden wordt, geeft ze (terecht) journalistieke aandacht. Lijkt me een goede reden wel aan deze enquete mee te doen.

 • ./\/\.

   

  Je reactie leest als het verkiezingsprogramma van een partij die een autoritaire samenleving met een negatief mensbeeld wil inrichten.

 • Tsja

   

  Politiek stink niet meer en niet minder.

  reageer
 • Jef de Vries

   

  Weer worden er teveel persoonsgegevens gevraagd. Lijkt me voldoende dat men de gemeente waarin je woont kent . Nu postcode leeftijd enz. Kun je net zo goed je naam en adres geven. Ga toch eens controleren wat er met deze gegevens gebeurt. Even melden bij Bureau Persoonsgegevens. Wie krijgen deze gegevens allemaal te zien. Met hoeveel derden wordt deze infi verder nog gedeeld. Voldoet opslag persoongegevens aan dr komende Algemene Verordening Gegevensbescherming? Heeft Omroep Flevoland al de vanaf 1 mei verplichte Data Protection Officer in dienst?

  reageer
 • Almeerse

   

  Daar heb je eigenlijk wel gelijk in. Maar het geeft waarschijnlijk ook weer inzicht uit welke delen van de gemeente de deelnemers komen. Tenzij men een andere postcode opgeeft

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert