Flevoziekenhuis krijgt nieuwe operatiekamers

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere krijgt vier nieuwe operatiekamers. Deze worden gebouwd in de voormalige patio-tuin. Al bestaande operatiekamers worden verbouwd en gemoderniseerd. Als de verbouwing klaar is, heeft het ziekenhuis in totaal 9 moderne operatiekamers.

De uitbreiding en verbouwing is nodig om aan de toenemende vraag naar operaties te voldoen. Bovendien wordt volgens een woordvoerder van het Flevoziekenhuis op deze manier voldaan aan de nieuwste eisen op het gebied van patiëntveiligheid, hygiëne en medische techniek.

Tijdens de verbouwing gaan de operaties door. Een steriele werkomgeving en luchtbehandeling zijn volgens de woordvoerder gegarandeerd. Wel verwacht het Flevoziekenhuis dat patiënten wat hinder van de werkzaamheden kunnen ondervinden.

De verbouwing kost ongeveer 14 miljoen euro en moet volgend jaar zomer klaar zijn.
 

reacties (2)

 • Moraaridder

   

  Het mes snijdt aan twee kanten.

  reageer
 • Dora Broekhuis

   

  Hopelijk trekken de verbeterde voorzieningen ook betere artsen naar het ziekenhuis in plaats van de afdankertjes van het AMC. Twee vliegen in één klap!

  reageer
 • Wieke

   

  Wat een onzinnige en denigrerende opmerking. Afdankertjes ... Ik heb heel goede ervaringen met het Flevoziekenhuis en velen met mij.

 • Almere82

   

  Dankzij de "afdankertjes" van het AMC heb ik de mogelijkheid nog om dit lekker vanuit mijn bank te typen. Het is jammer dat je altijd alleen de negatieve verhalen hoort, misschien dat het iets met de instelling van de persoon is? On topic, geweldig dat het Flevo weer een upgrade krijgt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert