Wonen in een luxe rugzak

ALMERE • Do 11 januari 2018 | 15:45 • Donderdag 11 januari 2018 | 15:45
Op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort wordt nog druk gebouwd, maar de eerste kleine huisjes zijn al in gebruik. Hennie Tibben woont inmiddels een paar maanden in haar Wikkelhouse. “Niet zomaar een huis in zomaar een buurtje, dit is echt een bijzondere plek geworden.”

Op dit moment staan negen heel verschillende tiny houses aan de rand van het Homeruspark, uiteindelijk zullen het er 13 worden. “Mensen denken dat het een soort showroom is, maar het is meer een levend laboratorium.” De ontwerpers leren van het bouwproces en veel wordt op de bouwplaats verbeterd of veranderd.

Hennie Tibben is blij met haar 40 vierkante meter grote woning, ruim minder dan de helft van de doorsnee woning in Nederland. “Ik kom uit een groot huis, maar ik realiseerde me dat ik het gelukkigst was toen ik met mijn rugzak over de wereld reisde. Je hebt niet veel nodig. Als je dat als vertrekpunt neemt, heb ik nu het gevoel dat ik heel groot woon, in een soort hele luxe rugzak.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel