Wonen in een luxe rugzak

ALMERE • Do 11 januari 2018 | 15:45 • Donderdag 11 januari 2018 | 15:45
Op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort wordt nog druk gebouwd, maar de eerste kleine huisjes zijn al in gebruik. Hennie Tibben woont inmiddels een paar maanden in haar Wikkelhouse. “Niet zomaar een huis in zomaar een buurtje, dit is echt een bijzondere plek geworden.”

Op dit moment staan negen heel verschillende tiny houses aan de rand van het Homeruspark, uiteindelijk zullen het er 13 worden. “Mensen denken dat het een soort showroom is, maar het is meer een levend laboratorium.” De ontwerpers leren van het bouwproces en veel wordt op de bouwplaats verbeterd of veranderd.

Hennie Tibben is blij met haar 40 vierkante meter grote woning, ruim minder dan de helft van de doorsnee woning in Nederland. “Ik kom uit een groot huis, maar ik realiseerde me dat ik het gelukkigst was toen ik met mijn rugzak over de wereld reisde. Je hebt niet veel nodig. Als je dat als vertrekpunt neemt, heb ik nu het gevoel dat ik heel groot woon, in een soort hele luxe rugzak.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Mark Kirkenier

    Di 27 februari 2018 Dinsdag 27 februari 2018

  Jouw verhaal, heel inspirerend, vol eye-openers, zetten mij wel echt aan het denken. Dank je wel!

  reageer
 • Faerie

    Do 25 januari 2018 Donderdag 25 januari 2018

  Zeker geen kift! Het is alleen belachelijk. In plaats van zich te richten op waar de vraag werkelijk ligt in Almere: de sociale woonsector, besteedt de gemeente aandacht aan dit soort nichemarkt geneuzel, wat voor mensen blijkt die prima geld hebben om zichzelf in woning te bedruipen. En dat vind ik niet kunnen. En dan zeker niet gaan roepen dat 40m2 tiny is, want dat is het niet. Officiële Tiny Houses zijn max 24m2!

  reageer
 • Faerie

    Do 11 januari 2018 Donderdag 11 januari 2018

  Pffffhahaha 40m2, dat is gewoon bloody riant joh! Tiny! Echt niet, vraag de studenten in de containers maar wat echt Tiny is. De meeste kleine woningen in Almere zijn 30-35m2. Er zijn mensen die op kamers moeten leven omdat ze niet het geld hebben om zo overdreven jolig mee te doen met kleine prestigeprojectjes waar je toch echt wel geld voor moet hebben. Almere moet eens stoppen met doen alsof dit de oplossing is, of alsof deze nichemarkt de moeite waard is om zoveel aandacht aan te besteden. Zorg nou toch eens gewoon voor fatsoenlijke, voldoende ruime, normale woningen waar vraag naar is. Zowel in de (goedkope!) sociale sector als in de vrije sector huur en goedkope koopwoningen (dus niet starten bij 3 ton, zoals alle nieuwbouwwoningen).

  reageer
 • ./\/\.

    Vr 12 januari 2018 Vrijdag 12 januari 2018

  "Er zijn mensen die op kamers moeten leven omdat ze niet het geld hebben om zo overdreven jolig mee te doen met kleine prestigeprojectjes waar je toch echt wel geld voor moet hebben." - o, het is gewoon de kift. Zeg dat dan!

 • Hennie Tibben

    Do 11 januari 2018 Donderdag 11 januari 2018

  Dit zijn de afmetingen op de BouwEXPO Tiny Housing: de 13 kavels variëren van 20 tot 200 m2 en de woonoppervlaktes tussen 20 en 50 m2.

  reageer
 • Ed Molenaar

    Do 11 januari 2018 Donderdag 11 januari 2018

  Zo op de foto's te zien verbruikt het een stuk meer ruimte dan een rijtjeswoning.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert