Man blijft voorlopig vastzitten voor overval op juwelier

ALMERE
Een Almeerder blijft voorlopig vastzitten voor de overval die hij zou hebben gepleegd op Püttman Juweliers in Almere Buiten. Zijn advocaat verzocht vrijdag de rechtbank in Lelystad om hem zijn rechtszaak in vrijheid af te laten wachten, maar dat verzoek wees de rechtbank af. Daarvoor is de verdenking te ernstig.
 
Het Openbaar Ministerie verdenkt de Almeerder ervan dat hij op 10 oktober met een capuchon over zijn hoofd de juwelierszaak binnendrong en met een hamer de vitrines kapot sloeg. Hij ging er met een hoeveelheid sieraden vandoor.

Deze rechtszaak werd vrijdag nog niet inhoudelijk behandeld. Inmiddels is het dossier zo goed als compleet en is er een nieuwe datum geprikt. Op 20 februari moet de Almeerder weer voor de rechter verschijnen. Dan wordt ook duidelijk welke straf het Openbaar Ministerie in gedachten heeft.
 
 

reacties (2)

 • De rijdende rechter

   

  In het land van Pinokkio hoeven criminelen weinig te vrezen. Hun advocaten bestuderen de rechtsstukken eerst op procedurele fouten om hun cliënt vrij te krijgen. Lukt dat niet dan wordt het Europese rechten van de mens erbij gehaald om de straf zo laag mogelijk te krijgen. Vervolgens komt de rechterlijke macht er aan te pas. En die zullen wel vier weken papiertjes prikken als straf opleggen. Het personeel is getraumatiseerd door de gebeurtenissen en die hebben levenslang. Iedere vreemde situatie zal ze angstig maken. Hardwerkende ondernemers draaien voor de schade op zonder volledige vergoeding. En de criminelen blijven gewoon doorgaan want in het land van Pinokkio is het een lachwekkende vertoning wat de rechters aan straffen opleggen. En Pinokkio, die lacht alles weg.

  reageer
 • Erik

   

  Goed vd rechter! En ik hoop dat de medewerkers van juwelier dit trauma een beetje kunnen verwerken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert