Leden volkstuin 'Ons Genoegen' dwingen nieuw bestuur af

LELYSTAD • Zo 14 januari 2018 | 12:24 • Zondag 14 januari 2018 | 12:24
Om uit de bestuurlijke impasse te komen, hebben de leden van de Lelystadse volkstuinvereniging 'Ons Genoegen' zelf een algemene ledenvergadering (ALV) uitgeschreven. Deze wordt woensdag in woon-zorgcentrum Hanzeborg gehouden. De leden kiezen dan een nieuw bestuur. Dat bevestigt een specialist verenigingsrecht, die de leden in de arm hebben genomen.

Onenigheid over bestrijding wateroverlast
Al tijden is het hommeles op het volkstuincomplex tussen het inmiddels grotendeels afgetreden bestuur en de meerderheid van de leden. Alleen de penningmeester is nog in functie. De onenigheid spitst zich toe op de wijze waarop de wateroverlast bestreden moet worden. 

Drainagefirma
De drainage is volgens lid Aagje van der Molen in 2012 doorgespoten, maar dat heeft niet het gewenste effect gehad. "De helft van de tuinen staat onder water. Ik heb zelf een drainagefirma ingeschakeld en die concludeert dat het 35 jaar oude systeem grondig aangepakt moet worden." Volgens het bestuur was de aanpak een paar jaar geleden afdoende. Het onderneemt verder geen actie. 

Lekker aan de slag
Van de Molen zegt dat er onder de leden voldoende kandidaten zijn om in het nieuwe bestuur te gaan zitten. "Gemotiveerde mensen die, samen met de gemeente, het probleem van de wateroverlast daadkrachtig willen aanpakken. Zodat we met ons allen weer lekker in de tuinen aan de slag kunnen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel